Ήταν θέμα χρόνου.

Ήταν θέμα χρόνου.

Σεβόμενη την αυτονομία των υπολοίπων παρατάξεων, οι “Ενεργοί Πολίτες”, του Ηλία Λυγερού, καλούν τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που δεν μετέχουν στο σχήμα της δημοτικής αρχής σε διάλογο, με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου και κοινής αντιπολιτευτικής στάσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη.

Ήταν θέμα χρόνου.

Και αυτό, διότι ο Ηλίας Λυγερός και οι Ενεργοί Πολίτες έθεταν συνεχώς, από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκαν το 2014, ζητήματα που συνδέονται με τη Δημοκρατία και τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου και του Δήμου συνολικά.

Άλλωστε, ο κ. Λυγερός ήταν πάντοτε, υπέρμαχος της απλής αναλογικής και της ουσιαστικής και πραγματικής εκπροσώπησης των δημοτών στο ανώτερο συλλογικό όργανο της πόλης μας.

Πόσο μάλλον στην παρούσα δημοτική περίοδο, όπου η κυβέρνηση έχει ήδη, καταργήσει στην πράξη την απλή αναλογική και … έχει “νοθεύσει” τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, έχοντας δώσει τη δυνατότητα, (ακόμα και σε μειοψηφικά σχήματα), να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα μέσα από τις δημοτικές επιτροπές!

Γ. Ρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.