Ρέθυμνο:Το ευχαριστώ του Δημάρχου για την επιτυχία του Καρναβαλιού

Ο θετικός απολογισμός των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, αναμφίβολα προκάλεσε σε όλους τους εμπλεκόμενους ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.
Η επιβεβλημένη λόγω υγειονομικής κρίσης τριετή απουσία του, κάθε άλλο παρά ενθάρρυνε την αμετροέπεια στη βίωση της ξεχωριστής εμπειρίας που προσφέρει το Καρναβάλι του Ρεθύμνου. Οι συμμετέχοντες υποστήριξαν τις εκδηλώσεις με ενθουσιασμό αλλά και αξιοσημείωτη ευπρέπεια. Τα ελάχιστα, αναλογικά με το ευρύτατο αριθμό καρναβαλιστών, περιστατικά μέθης και η παντελής απουσία ατυχημάτων ή παρεκτροπών, επιβεβαιώνουν την ωριμότητα αλλά και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν το Καρναβάλι μας όλοι όσοι διασφαλίζουν διαχρονικά την επιτυχή πορεία του και την ανθεκτικότητά του στο χρόνο.
Είναι η ψυχή του καρναβαλιού, την οποία συνθέτουν άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και ιδιότητες αλλά με κοινό παρονομαστή το σεβασμό τους σε μια θεσμοθετημένη γιορτή που έλκει την καταγωγή της από την αρχέγονη ανθρώπινη ανάγκη για ελευθερία έκφρασης και υγιούς εκτόνωσης, για συνύπαρξη και σύμπραξη.
Στην περίπτωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι πρωταγωνιστές του αριθμούν χιλιάδες προσδίδοντάς του πολλαπλές ιδιότητες και μία μοναδική ταυτότητα που δεν αντιγράφεται.
Ανάμεσά τους είναι κι εκείνοι που σηκώνουν το βάρος μιας ιδιαίτερα απαιτητικής διοργάνωσης, τους οποίους οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε:
• Είναι οι δομές υγείας, η διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση και ετοιμότητα για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.
• Είναι τα σώματα Ασφαλείας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, το Τμήμα Τροχαίας, η Ασφάλεια, το Αστυνομικό Τμήμα, η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο, η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων το 547 Τ.Π και το Λιμενικό Ταμείο. Χάρη στην ακούραστη μέριμνά τους, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία για τους συμμετέχοντες .
• Είναι οι Εθελοντές που είτε ως μεμονωμένα άτομα είτε ως μέλη οργανωμένων συλλογικοτήτων όπως είναι οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, του δικτύου «ΡΕθελοντώ» κ.α. συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και είναι πάντοτε παρόντες και παρούσες για να συντρέξουν όπου χρειαστεί.
• Είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης που κατά τη διάρκεια της αποκριάτικης περιόδου, δίνουν την ψυχή τους για να είναι το Ρέθυμνο έτοιμο για τη μεγάλη γιορτή και ιδιαίτερα η Τεχνική Υπηρεσία, η Υπηρεσία Καθαριότητας καιΠρασίνου που μας κάνουν υπερήφανους με την αφοσίωση και συνέπεια τους στις πολλαπλές ανάγκες της διοργάνωσης.
• Είναι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, το ΕΒΕ, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Εστίασης και αναψυχής , ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΚΤΕΛ, τα καλλιτεχνικά και παραδοσιακά σωματεία που στηρίζουν διαχρονικά και με κάθε μέσο που διαθέτουν τη διοργάνωση του Καρναβαλιού του Ρεθύμνου.
• Και φυσικά είναι ο Οργανισμός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (Ο.Ρ.Κ.), οι Ομάδες του, πλαισιωμένες από δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές που καταθέτουν με ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία ό,τι πιο όμορφο, ευφάνταστο, δημιουργικό, ευγενές και ελπιδοφόρο έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να πάρει μια ζωογόνα ανάσα, σε όλα τα επίπεδα, στην καρδιά του χειμώνα.
Ευχαριστώ λοιπόν θερμά και ειλικρινά όσους/ες προσυπέγραψαν την επιτυχία του φετινού Καρναβαλιού, με την καλή τους συνεργασία, τη συνειδητή τους στάση και τον άψογο συντονισμό τους, εξασφαλίζοντας στο Ρέθυμνο μια καλή προβολή, στην τοπική κοινωνία μια σημαντική οικονομική τόνωση και στους επισκέπτες μας, μια θερμή φιλοξενία.
Και του χρόνου με Υγεία, Καλή Σαρακοστή!

Γιώργης Μαρινάκης
Δήμαρχος Δ. Ρεθύμνης

Τα σχόλια είναι κλειστά.