Ο Λαφαζάνης μηνύει τον Τσίπρα για κατάχρηση εξουσίας

Ημερομηνία:

Ο Παν. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Άρη Κωνσταντακάκη και Σαρ. Θεοδωρόπουλο κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά των Αλ. Τσίπρα, Ξ. Δημητρίου, Ο. Γεροβασίλη και Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις πολιτικές δικαστικές διώξεις σε βάρος του για τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Παν. Λαφαζάνης προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
«Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος μου γιατί ειρηνικά προάσπιζα τις πρώτες κατοικίες από τους πλειστηριασμούς, συνιστούν πρώτου μεγέθους πολιτική ανωμαλία ενόψει εκλογών. Ο Αλ. Τσίπρας και η αδίστακτη κυβερνητική και ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να θάψουν την ΛΑ.Ε, στο πρόσωπο της οποίας βλέπουν τον κατ’ εξοχή αντίπαλο τους και αντίπαλο του σημερινού φαύλου, διεφθαρμένου και παρακμιακού συστήματος.

Με τη μήνυση μου προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας με στόχο να πλήξουν εμένα ως Γραμματέα της ΛΑ.Ε και την ίδια την ΛΑ.Ε ενόψει των επερχόμενων εκλογικών μαχών.

Μηνύω και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου γιατί την συνάντησα προσωπικά και της ζήτησα να ξεκαθαριστούν οι δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν και είτε πριν τις εκλογές να πάνε στο ακροατήριο ή να μπουν στο αρχείο, τονίζοντας ότι αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να παραμένει η εκκρεμότητα ενόψει των εκλογών.

Μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές για πολιτικούς λόγους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αντίπαλους τους καθεστώτος».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα αδιέξοδα της «σταθερότητας»

Πώς η απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται σε παράγοντα...

Μητσοτάκης: Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να...

Με αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη άρχισε την...

Τα αδιέξοδα της «σταθερότητας»

Πώς η απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται σε παράγοντα...

Μητσοτάκης: Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να...

Με αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη άρχισε την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΟΤ: Road Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις ενισχύει το ενδιαφέρον των Γερμανών επαγγελματιών τουρισμού

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, επιβεβαίωσαν ότι παρά...

«Σύνδρομο κινητού»: Αδυναμία στα χέρια και θολή όραση, αναγνωρίζετε τα συμπτώματα;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα με τρόπους...

Θρίλερ στο Παγκράτι: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε διαμέρισμα

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην...

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου

Η πόλη του 4ου αιώνα περιλάμβανε οικιστικά και θρησκευτικά...