ΑΔΜΗΕ: Αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα καλωδιακά τμήματα της Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Ημερομηνία:

Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα καλωδιακά τμήματα της Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής και την ανάδειξη των αναδόχων για τα τέσσερα επιμέρους τμήματα του έργου ανακοίνωσε η Αριάδνη Interconnection, 100% θυγατρική εταιρεία της συγγενούς της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Ειδικότερα, μετά τη διενέργεια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 14 Νοεμβρίου 2019, μειοδότριες εταιρείες ανακηρύχθηκαν οι κάτωθι:

1. Η Prysmian, για το πρώτο τμήμα το οποίο αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του ενός από τα δυο υποβρύχια καλώδια που θα συνδέουν την Κρήτη με την Αττική και των σταθμών ηλεκτροδίων σε Κρήτη και Αττική.

2. Η Nexans, για το δεύτερο τμήμα το οποίο αφορά το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο.

3. Οι εταιρείες Ελληνικά Καλώδια-ΝΚΤ για το τρίτο τμήμα το οποίο αφορά στα υπόγεια καλωδιακά τμήματα που θα συνδέσουν τους Σταθμούς Μετατροπής σε Κρήτη και Αττική με τα υποβρύχια καλωδιακά τμήματα.

4. Η Prysmian, για το τέταρτο τμήμα το οποίο αφορά στην μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση οπτικών ινών.

Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020”.

Ο Πρόεδρος της “Αριάδνη Interconnection” και Πρόεδρος και CEO του μητρικού ομίλου ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: “Η ανάδειξη αναδόχων για τα καλωδιακά τμήματα του έργου επιβεβαιώνει την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην Μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας χωρίς καθυστερήσεις. Η διασύνδεση της Κρήτης με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που αποτελεί προτεραιότητα του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα έως το 2023, εισέρχεται με επιτυχία στη φάση υλοποίησης”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη – Πάνω...

Η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή,...

Ψηλορείτης: Εντυπωσιάζει ο θόλος στο Αστεροσχολείο του...

Έρχεται ήπια τουριστική ανάπτυξη στην ορεινή Κρήτη. Μαρία Αγαπάκη Σε...

Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη – Πάνω...

Η ΕΜΥ προβλέπει ηλιοφάνεια και ζέστη για την εποχή,...

Ψηλορείτης: Εντυπωσιάζει ο θόλος στο Αστεροσχολείο του...

Έρχεται ήπια τουριστική ανάπτυξη στην ορεινή Κρήτη. Μαρία Αγαπάκη Σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το πιο δημοφιλές παυσίπονο μπορεί να πυροδοτήσει επικίνδυνη συμπεριφορά

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το παγκοσμίως πιο συχνά χρησιμοποιούμενο...

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τα εισοδηματικά όρια-Καταργούμε το πλαφόν στα vouchers των Βρεφονηπιακών

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) θα...