ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου: Στήριξη της Πανεκπαιδευτικής Κινητοποίησης

Ημερομηνία:

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου στηρίζει την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που πραγματοποιείται την Τρίτη 19 Μαΐου στο Δημαρχείο και ώρα 12:00, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και την ΕΛΜΕΡ.

Για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, στρέφοντας εναντίον τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς των μαθητών και συνολικά την κοινωνία.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εργαλειοποίησης της πανδημικής κρίσης με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό των εκπαιδευτικών να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει και αντιστρατεύεται το άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών. Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση.

Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και απαιτούμε:
• Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση.
• Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη (ν)τροπολογία της Υπουργού για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
• Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Ρεθύμνου, τους πολίτες και σύσσωμη την κοινωνία να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας.

Τρίτη 19 Μαΐου

Συμμετέχουμε δυναμικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 12:00 μμ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027»

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027» συνεδριάζει για...

Δήμος Ρεθύμνης:Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου«Μελέτη έργων...

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ....

Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027»

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021-2027» συνεδριάζει για...

Δήμος Ρεθύμνης:Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου«Μελέτη έργων...

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μια ανακάλυψη που σφράγισε τη μινωική ιστορία: Ο μυστηριώδης Δίσκος της Φαιστού

Βρέθηκε σαν σήμερα το 1908 στο υπόγειο του ανακτόρου. Ηράκλειο,...

ΗΠΑ: Εκτρέφουν δισεκατομμύρια μύγες και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός

Οι ΗΠΑ ανοίγουν (ξανά) εργοστάσιο παρασιτικών μυγών. Η κυβέρνηση των...

Πώς η Ελλάδα πέταξε στα «σκουπίδια» εκατοντάδες γιγαβατώρες από ΑΠΕ

Στο πρώτο πεντάμηνο του 2025 πετάξαμε στα… σκουπίδια περισσότερη...

Μπορεί το λευκό δέρμα να μην είναι πάντα επιθυμητό

Εφιαλτική χαρακτηρίζουν τη λεύκη οι ασθενείς – Νέες θεραπείες...