Ρέθυμνο: Τι θα γίνει τελικά με τα 80α Αρκάδια;

Ρέθυμνο: Τι θα γίνει τελικά με τα 80α Αρκάδια;

Φέτος λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί για όλους από την πανδημία και τα σχετικά μέτρα, αποφασίστηκε από τους διοργανωτές να πραγματοποιηθεί μόνο ο Αρκάδιος δρόμος από τα 80α Αρκάδια, δηλαδή μόνο η διαδρομή των 22.6 χλμ.

Ωστόσο προκύπτει ένας ιδιαίτερος προβληματισμός, ο οποίος έχει πυροδοτήσει για μια ακόμα φορά τις αντιδράσεις αρκετών δρομέων, που φέτος φαίνεται να είναι πιο δικαιολογημένος από κάθε άλλη φορά.

Ο Αρκάδιος δρόμος μέχρι πριν κάποια χρόνια λάμβανε χώρα κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου, τιμώντας έτσι την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Μ. Αρκαδίου. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει, ορίζοντας τη διεξαγωγή του Αρκάδιου Δρόμου για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αθλητές από κάθε νομό της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα.

Αυτό όμως έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις δρομέων, καθώς το να πραγματοποιείται ένας αγώνας τιμής σε διαφορετική ημερομηνία, τους βρίσκει αντίθετους, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ο αγώνας χάνει κάθε συμβολισμό.

Φέτος, έχει προκαλέσει εντονότερες αντιδράσεις το γεγονός ότι η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Μονής πέφτει Κυριακή και παρόλα αυτά ο Αρκάδιος Δρόμος ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθεί την 1 Νοεμβρίου.

Δεν είναι λίγοι οι δρομείς που δηλώνουν πως θα απέχουν από τη διοργάνωση και θα τρέξουν την Κυριακή στις 8, ώστε να αποδώσουν το φόρο τιμής που αισθάνονται στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν.

Δεδομένου ότι κάθε αθλητική διοργάνωση σκοπό έχει να ενώνει τους ανθρώπους και να ενισχύει την αγάπη για τον αθλητισμό, το να δημιουργούνται εντάσεις μόνο αρνητικότητα προσδίδει σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Θα ήταν εύλογο φέτος να ακουστούν οι επιθυμίες των δρομέων και να ενωθούν με τους φορείς, ώστε μέσα στην απίστευτα δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε, να υπάρξει μια ημέρα, στις 8 του Νοέμβρη, μια Κυριακή, όπου θα ενωθεί το πάθος για τον αθλητισμό με το φόρο τιμής στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Μ. Αρκαδίου.

Α.Χ 

Τα σχόλια είναι κλειστά.