Μήνυμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Η γιορτή της 28η Οκτωβρίου είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό που την θυμάται ως τον πρώτο παλλαϊκό ξεσηκωμό εναντίον των δυνάμεων του φασισμού.

Είναι και κάτι άλλο: Ένα σκίρτημα της συλλογικής μνήμης της στιγμής που, πριν ογδόντα χρόνια, αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, ο λαός μας σύσσωμος, χωρίς να υπολογίσουν κόστος, χωρίς να εκτιμήσουν την πιθανότητα ήττας, αποδεχόμενοι την υπεροπλία των επίδοξων κατακτητών, τους είπαν ένα ξερό, αγέρωχο, γενναίο ΟΧΙ!

Ο λόγος που γιορτάζουμε το ΟΧΙ κάθε 28η Οκτωβρίου είναι ακριβώς αυτός: Σηματοδοτεί το μεγαλείο ενός λαού που μπορεί να πει ΟΧΙ εκεί που πρέπει να πει ΟΧΙ ανεξάρτητα του πρόσκαιρου κόστους, ακόμα κι όταν ο εχθρός είναι σιδηρόφρακτος.

Το ΜέΡΑ25 τιμά τη θύμηση εκείνης της λαμπρής μέρας και τον σοφό λαό που γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος να ζει είναι αρνούμενος την συνθηκολόγηση με ανόητους, προκλητικούς και αδίστακτους κατακτητές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άγιος Βασίλης: Πού βρίσκεται; Δείτε live το...

Καθώς η Παραμονή των Χριστουγέννων απέρχεται, μια ερώτηση κυριαρχεί...

Τα Πολιτικά Κρήτης σας εύχονται “Καλά Χριστούγεννα”

Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, τα Πολιτικά...

Άγιος Βασίλης: Πού βρίσκεται; Δείτε live το...

Καθώς η Παραμονή των Χριστουγέννων απέρχεται, μια ερώτηση κυριαρχεί...

Τα Πολιτικά Κρήτης σας εύχονται “Καλά Χριστούγεννα”

Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, τα Πολιτικά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κλειστά τα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου – Απεργούν ηθοποιοί και μουσικοί

Στην αντικατάσταση των εισιτήριων τους θα μπορούν να προχωρήσουν...

Νέα διάσωση μεταναστών νότια της Μεσαράς – Ανάμεσα τους μωρό 18 μηνών

Νέο περιστατικό διάσωσης καταγράφεται στα νότια της Κρήτης, με...