Δημοπρατήθηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σητεία

Ημερομηνία:

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Σητεία από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, θέτοντας πλέον στην τελική ευθεία την υλοποίηση ενός έργου σύγχρονης και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.
Η προκήρυξη του έργου εντάσσεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που έχει ανάγκη η χώρα με την απορρόφηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων από την ΕΕ για τη χρηματοδότησή τους.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Σητείας έχει προϋπολογισμό 19,37 εκατ. € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020. Θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 15.000 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων ανά έτος και 300 τόνους αφυδατωμένης ιλύος (λυμματολάσπης) ανά έτος, εξυπηρετώντας έτσι τους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας, σύμφωνα και με το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Κρήτης.

Η υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Σητεία:
• Θα συμβάλλει αφενός στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Κρήτης, η οποία λόγω απόστασης δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθεί από έργα απορριμμάτων άλλων νομών του νησιού,
• Θα αποτελεί αφετέρου το πρώτο έργο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εξυπηρετώντας και τους μόνιμους κατοίκους και μεγάλο αριθμό επισκεπτών στις τουριστικές υποδομές των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας.
• Επίσης, θα καλύπτει τις απαιτήσεις των αρχών της Πρόληψης, Επαναχρησιμοποίησης, της Ανάκτησης Υλικών και της Ανακύκλωσης, για τον περιορισμό του συνολικού όγκου των αποβλήτων προς τελική διάθεση καθώς και για τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών για την υγεία και το περιβάλλον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι : Συναυλία Αλεξάνδρας Μπουνάτσα στη Μαρίνα...

Μια βραδιά γεμάτη ρυθμό, ένταση και μουσική έρχεται στον...

Δήμος Αγίου Νικολάου : Λευκά πανιά ανεμίζουν...

Μανώλης Μενεγάκης «Ο Άγιος Νικόλαος ένας προορισμός με μακρά...

Λασίθι : Συναυλία Αλεξάνδρας Μπουνάτσα στη Μαρίνα...

Μια βραδιά γεμάτη ρυθμό, ένταση και μουσική έρχεται στον...

Δήμος Αγίου Νικολάου : Λευκά πανιά ανεμίζουν...

Μανώλης Μενεγάκης «Ο Άγιος Νικόλαος ένας προορισμός με μακρά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...