ΑΠΘ : Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση – Στο επίκεντρο διδάσκοντες σε δύο Σχολές

Ημερομηνία:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, μετά τις καταγγελίες πρώην φοιτήτριας Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, έδωσε θάρρος στην κοπέλα, και η μαρτυρία της το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε μια χιονοστοιβάδα αποκαλύψεων, που ακόμη είναι άγνωστο ποιους θα παρασύρει.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, πάνω από 100 είναι οι καταγγελίες για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχουν δεχθεί φοιτήτριες από δύο καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Τις επιβεβαιώνει μάλιστα και η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, απόφοιτη και η ίδια του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, πάνω 100 καταγγέλλουσες. Μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» είπε.

Η ίδια είπε ότι βρήκε τοίχο όταν προσπάθησε να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και πως οι αποκαλύψεις είναι από το 1984. Επιτέλους σπάει ένα απόστημα είπε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο διδάσκοντες σε δύο σχολές
Πολλές ακόμη γυναίκες που φοίτησαν στο ΑΠΘ, αναφέρουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του τμήματος τους, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί και διαμένει στο εξωτερικό.

Τα όσα γνωστοποιούνται, προκάλεσαν την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως η οποία ζήτησε οι έρευνες να φτάσουν έως το τέλος, ενώ ταυτόχρονα παρενέβη και η εισαγγελία πρωτοδικών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, ένας στη Φιλοσοφική και ο άλλος στο Γεωλογικό, προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία, ενώ στην υπόθεση θα περιληφθεί και η αναφορά του Πρυτανη του ΑΠΘ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Από Ουκρανική βάση στη δυτική Λιβύη μεταφέρθηκε...

Ερευνα του γαλλικού Radio France International (RFI) αποκάλυψε πρόσφατα...

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65...

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...

Από Ουκρανική βάση στη δυτική Λιβύη μεταφέρθηκε...

Ερευνα του γαλλικού Radio France International (RFI) αποκάλυψε πρόσφατα...

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65...

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από Ουκρανική βάση στη δυτική Λιβύη μεταφέρθηκε το drone στη Λευκάδα

Ερευνα του γαλλικού Radio France International (RFI) αποκάλυψε πρόσφατα...

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65 – Όλη η διαδικασία ανανέωσης βήμα-βήμα

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης στην Κρήτη από Δευτέρα

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Δέκα κρούσματα φυματίωσης σε εργάτες γης σε Δυτ. Αχαΐα και Ηλεία

Αγώνας για τον περιορισμό της ασθένειας – Σε επιφυλακή...