Λιονής : Η Κρήτη δεν είναι Λομβαρδία – Τι είπε για την αύξηση των κρουσμάτων

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και για την εικόνα της Κρήτης, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Χρήστος Λιονής.

Ο κ. Λιονής επεσήμανε πως οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο, καθώς βιώνεται διαφορετικά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και από το πρώτο lockdown. «Ο πληθυσμός της χώρας μας είναι πολύ κουρασμένος για πολλούς και διάφορους λόγους. Πολύ συχνά έχει μέσα του αμφιθυμικά συναισθήματα και οι αντιδράσεις του δεν είναι πάντα αυτές που θα περίμενε κάποιος. Έχει μεγάλη σημασία να προσδιορίζουμε τα επόμενα μέτρα πάντα με τις αντοχές.

Η αντοχή είναι πολύ μεγάλο θέμα σε ένα σύστημα υγείας και σε ένα ολόκληρο πληθυσμό. Φοβάμαι εκδηλώσεις πανικού. Νομίζω ότι μπορούμε με απλά λόγια να πούμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που για διάφορους λόγους έχουμε μια ανάπτυξη κρουσμάτων και στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την πορεία της πανδημίας».

Όσον αφορά το που οφείλεται η αύξηση κρουσμάτων, ο κ. Λιονής αναφέρθηκε στην επικράτηση σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού αλλά και στις συναθροίσεις. «Προσωπικά καταλαβαίνω ότι ο πληθυσμός είναι κουρασμένος. Η στρατηγική μας δεν πρέπει να είναι μόνο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά με βάση τον πληθυσμό, που πρέπει να του μιλήσουμε».

Ο κ. Λιονής υποστήριξε πως η Κρήτη θα έχει τις μικρότερες κακές εμπειρίες όσον αφορά την σοβαρότητα της νόσου από άλλες Περιφέρειες. «Θα έλεγα ότι η Ελλάδα και πολύ περισσότερο η Κρήτη δεν είναι Λομβαρδία. Η Κρήτη έχει τα δικά της πλεονεκτήματα, πάντα μιλούσα με πολύ σεβασμό για τους υπερήλικες και τους ηλικιωμένους αλλά και για την ενδοχώρα του νησιού. Πρέπει να προσέξουμε τις απομακρυσμένες κοινότητες γιατί για διάφορους λόγους οι άνθρωποι δεν ακολουθούν με τον ίδιο τρόπο τα μέτρα. Τώρα είναι που αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να προσέξουν». https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.