Lockdown: Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά από τις 15 Μαΐου – Ο «ρόλος» των εμβολίων και των self test

Ημερομηνία:

«Κλείδωσε» ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στα νησιά από το Σάββατο 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη, φαίνεται να προκρίνεται η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ PCR ή self test, ώστε να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινότητες και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κοροναϊού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι ειδικοί θα προτείνουν στην κυβέρνηση τη χρήση των παραπάνω παραμέτρων και την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η τουριστική περίοδος.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναμένεται να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση τεστ για τους ταξιδιώτες, ή την εμφάνιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ αναμένεται να αποκλείεται η πρόσβαση από ή στις περιοχές που θα παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου.

Πιο αναλυτικά, το σενάριο για τα νησιά προβλέπει τα εξής:
  • Υποχρεωτική διενέργεια self test ή PCR 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.
Ανακοινώσεις για τον τουρισμό από τον Χάρη Θεοχάρη

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Όσον αφορά στους τουρίστες, αναμένεται να ισχύουν τα εξής:
  • Θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.
  • Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Οι ειδικοί φέρονται να εξέτασαν και το θέμα των γυμναστηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημερομηνία που έπεσε στο τραπέζι, ήταν η 24η Μαΐου, με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα και περιορισμούς ατόμων στους κλειστούς χώρους.

Επίσης, φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα άρσης του μέτρου της μουσικής στα καφέ, στα μπαρ και στα εστιατόρια.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι και νεκρούς… ανάσταινε το κύκλωμα...

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του...

Η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών στο Ευρωπαϊκό...

Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (Ε.Ο.Α.Β.) ανακοινώνει την Εθνική...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι και νεκρούς… ανάσταινε το κύκλωμα...

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του...

Η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών στο Ευρωπαϊκό...

Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (Ε.Ο.Α.Β.) ανακοινώνει την Εθνική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημητροκούλουρα: Το κρητικό έθιμο για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

Δημητροκούλουρα Πλατανιάς Δείτε τη διαδικασία βήμα προς βήμα Κάθε χρόνο, στις...

Τουρισμός: Το «κορεσμένο» Ν. Αιγαίο, το κρητικό όπλο και οι… άγνωστοι παράδεισοι

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν διαχρονικά τον κύριο πόλο έλξης...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι και νεκρούς… ανάσταινε το κύκλωμα των παράνομων επιδοτήσεων

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του...