Φρίκη στην Κολομβία: Παιδιά εκτελέστηκαν επειδή πιάστηκαν να κλέβουν σε κατάστημα

Ημερομηνία:

Σοκ στην Κολομβία. Δύο έφηβοι από τη Βενεζουέλα κατηγορήθηκαν για κλοπή και εκτελέστηκαν λίγο αργότερα, με τον ΟΗΕ να ζητά τη διενέργεια έρευνας.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τα δύο αγόρια εμφανίζονται μέσα σε ένα κατάστημα, να προσπαθούν να κλέψουν και να πιάνονται επ’ αυτοφόρω. Ο νεότερος από αυτούς, που δεν μοιάζει καν έφηβος, κρατούσε ένα κόκκινο σχολικό σακίδιο.

Μοιάζοντας συντετριμμένοι, με τα χέρια τους δεμένα με κολλητική ταινία, περιστοιχίζονται από πολλά άτομα που ακούγονται να τους κάνουν κήρυγμα: «Δυστυχώς, είναι δυο πολύ νέα παιδιά, δεν θέλουμε να σας δούμε αύριο να κείτεστε στην άκρη του δρόμου, θα σας παραδώσουμε στις αρχές», λέει ένας άνδρας.

Εκτελέστηκαν με μια σφαίρα

Σύμφωνα πάντα με τις φωτογραφίες, τα δύο παιδιά βρέθηκαν λίγο αργότερα νεκρά, σε έναν αγροτικό δρόμο, όπου προφανώς τα εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο στήθος. Στο παιδί με το κόκκινο σακίδιο είχαν τοποθετήσει ένα χαρτόνι όπου κάποιος είχε γράψει τη λέξη «κλέφτης».

Η δολοφονία των παιδιών έγινε στην κοινότητα Τίμπου, στην επαρχία του Βόρειου Σανταντέρ που συνορεύει με τη Βενεζουέλα και όπου δρουν πολλές ένοπλες και εγκληματικές οργανώσεις.

Οι τοπικές αρχές καταδίκασαν την «απαράδεκτη βία» και τις δολοφονίες «ενός ανηλίκου και ενός νεαρού ενήλικα».

Με ανάρτηση στο Twitter η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Κολομβία καταδίκασε επίσης «τη δολοφονία ενός παιδιού 12 ετών» και ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τα γεγονότα. Δεν έκανε όμως αναφορά στο δεύτερο θύμα.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Βόρειου Σανταντέρ, συνταγματάρχης Κάρλος Μαρτίνες, υποστήριξε ότι πριν φτάσουν επί τόπου οι αστυνομικοί «ένοπλοι άνδρες με μοτοσικλέτες έφτασαν επί τόπου, πήραν τα δύο παιδιά και τα σκότωσαν έξω από την κοινότητα». Τα θύματα είχαν προηγουμένως ξυλοκοπηθεί από τους εμπόρους της πόλης.

Οι έμποροι από την πλευρά τους διαψεύδουν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής Ομοσπονδίας Εμπόρων, κάλεσαν πολλές φορές την αστυνομία, προσπάθησαν να προστατεύσουν τη ζωή των δύο αγοριών και να εμποδίσουν τους άγνωστους άνδρες να τα πάρουν μαζί τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές»...

Σπ. Πρωτοψάλτης: Τα δυο προϊόντα είναι η ταυτότητα της...

Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου...

Αξιωματούχοι ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις ώστε η κορυφή...

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές»...

Σπ. Πρωτοψάλτης: Τα δυο προϊόντα είναι η ταυτότητα της...

Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου...

Αξιωματούχοι ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις ώστε η κορυφή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κροατία: Ο χρυσός θησαυρός ναυάγιο που «διηγείται» άγνωστες πτυχές της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας

Γιατί είναι από σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της εποχής του. Αρχαιολογική...

Συντάξεις: Τα σενάρια για ενίσχυση εισοδήματος, επίδομα 400 ευρώ και ελαφρύνσεις στις κρατήσεις

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πακέτο παρεμβάσεων για τους συνταξιούχους ενόψει...

Ο αδένας μυστήριο και τι αποκαλύπτει – Το μυστικό της μακροζωίας

Για δεκαετίες ο θύμος αδένας αντιμετωπιζόταν ως ένα όργανο...