Θεοδωρίδου – Η πολιτική εμβολιασμών για όσους έχουν νοσήσει – Προς έγκριση η δεύτερη δόση Johnson & Johnson

Ημερομηνία:

Η Μαρία Θεοδωρίδου στην επίσημη ενημέρωση των συντακτών Υγείας αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα
Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκαν στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά της γρίπης, στην πολιτική που ακολουθείται για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού σε όσους έχουν νοσήσει αλλά και στην χορήγηση της δεύτερης δόσης Johnson % Johnson.

Σημείωσε για ακόμα μία φορά ότι τα παιδιά νοσούν και έχουν υψηλό ιικό φορτίο. Συνέστησε εμβολιασμό και με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και με αυτό κατά της γρίπης αλλά για τα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να γίνει μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Όπως διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου, η σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι για όσα έχουν υποκείμενα νοσήματα και για όσα έχουν ευάλωτο άτομο στο περιβάλλον.

Για όσους νόσησαν
Για όσους νόσησαν από κοροναϊό η σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι για εμβολιασμό με μία δόση. Έτσι είναι πολύ πιο αποτελεσματική η ανοσία από αυτή που έχει το άτομο από τη φυσική μόνο νόσηση.

Σύμφωνα με μελέτη, τα άτομα που ενώ νόσησαν δεν έκαναν εμβόλιο είχαν 2,34 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο επαναλοίμωξης σε σχέση με τους εμβολιασθέντες.

Όσον αφορά στο μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Joηnson, μπορεί να χορηγηθεί δεύτερη δόση μετά από δύο μήνες σε άτομα άνω των 18 ετών. Η απόφαση αυτή είναι προς έγκριση από τους διεθνείς οργανισμούς. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το εμβόλιο αυτό προσφέρει αποτελεσματικότητα 90% με τη δεύτερη δόση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει...

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με...

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο. Διαδοχικές κακοκαιρίες έρχονται...

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει...

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και Πρωτοχρονιά με...

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο. Διαδοχικές κακοκαιρίες έρχονται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...