Κοροναϊός:Σάββατο τα κρούσματα ,οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι στα ύψη

Ημερομηνία:

Κοροναϊός: 18.333 νέα κρούσματα και 73 θάνατοι – Στους 668 οι διασωληνωμένοι
Ο κοροναϊός συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κοροναϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.333, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.781.203 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 406 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.749 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.549 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 668 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 541 (80.99%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 127 (19.01%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.972 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 544 (ημερήσια μεταβολή +16.49%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 511 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το υπερσύγχρονο στολίδι του...

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο...

Οι αριθμοί της ανήλικης παραβατικότητας – Πιο...

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν στοιχεία για τις συλλήψεις και υποθέσεις...

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το υπερσύγχρονο στολίδι του...

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο...

Οι αριθμοί της ανήλικης παραβατικότητας – Πιο...

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν στοιχεία για τις συλλήψεις και υποθέσεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Πλατανιά : 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Παραδοσιακών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα

“2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Παραδοσιακών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα...

Οι προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Κρήνη Μοροζίνι

Αλέξης Καλοκαιρινός: Έχει αναπτυχθεί μια δυναμική συνέργειας με το...

Δήμος Χανίων:Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ιστοσελίδων chania.gr και gis.chania.gr λόγω τεχνικών εργασιών

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει τους πολίτες ότι, λόγω προγραμματισμένων...