Δήμος Ηρακλείου:Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Επανένταξη ΙΙ»

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών και μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) υλοποιεί το σχέδιο «Επανένταξη ΙΙ», (κωδ. σχεδ. ΣΕ-11) στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και έχει διαχειριστή φορέα το Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων ωφελούμενων των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 21 νοικοκυριά (μεμονωμένα και πολυμελή νοικοκυριά), που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα ως προς τη στέγασή τους για 24 μήνες (ενοίκιο, κάλυψη οικοσκευών και μέρους των λογαριασμών κοινής ωφελείας & κοινοχρήστων).

Επίσης ένα μέρος των ωφελουμένων θα υποστηριχθεί και ως προς την ένταξή του στην αγορά εργασίας (κάλυψη μισθοδοσίας, εργοδοτικών και μισθοδοτικών εισφορών) και ένα μέρος θα επιδοτηθεί για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ηρακλείου αναζητά:
(α) ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν κατοικίες προς ενοικίαση και ενδιαφέρονται να τις διαθέσουν στους αστέγους ωφελούμενους του προγράμματος, το ενοίκιο των οποίων θα επιδοτείται για διάστημα έως 24 μήνες. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έκδοση ηλεκτρονικού ενοικιαστηρίου.

(β) τοπικές επιχειρήσεις, που ψάχνουν προσωπικό και ενδιαφέρονται να απασχολήσουν ωφελούμενους του προγράμματος για διάστημα έως 12 μήνες. Το πρόγραμμα καλύπτει τη μισθοδοσία, τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές για 12 μήνες και επιπλέον 12 μήνες μόνο τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλειου:Συνεδριάζει τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου το...

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 18:00 συνεδριάζει στη Λότζια...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κήρυξε την έναρξη του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο είναι ένας διάσπαρτος κρυμμένος θησαυρός,...

Δήμος Ηρακλειου:Συνεδριάζει τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου το...

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 18:00 συνεδριάζει στη Λότζια...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κήρυξε την έναρξη του...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο είναι ένας διάσπαρτος κρυμμένος θησαυρός,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στον οικονομικό εισαγγελέα η υπόθεση Παναγόπουλου: Δύο κακουργήματα και έξι εταιρείες στο επίκεντρο

«Ξεσκονίζονται» τραπεζικές κινήσεις, περιουσιακά στοιχεία. Στον οικονομικό εισαγγελέα αναμένεται να...

ΑΑΔΕ: «Big Brother» σε όλες τις συναλλαγές με πρόσβαση στις τράπεζες!

Η Αρχή θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και ετοιμάζει......

Καλλιθέα: Κοριτσάκι 2,5 ετών έπεσε σε συντριβάνι, μάχη των γιατρών να το επαναφέρουν

Το συμβάν έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία...