Στο gov.gr η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2022 – Μέσω internet η αίτηση

Ημερομηνία:

Από σήμερα το απόγευμα είναι διαθέσιμη στο gov.gr η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2022. Με τον τρόπο αυτό συστηματοποιείται και επιταχύνεται η υποβολή, η συλλογή και η επεξεργασία των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης. Η ψηφιοποίηση της υπηρεσίας πραγματοποιείται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Με τη νέα διαδικασία, ο αγρότης μπορεί πλέον να υποβάλει την αίτησή του διαδικτυακά, είτε ο ίδιος, είτε με τη συνδρομή των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ).

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του eae.opekepe.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιούνται ψηφιακά, με αμεσότητα, ταχύτητα, διαφάνεια και χωρίς επιβαρύνσεις.

Ικανοποιείται έτσι, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της χώρας και των 412 ΚΥΔ που ήδη λειτουργούν, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. Περαιτέρω, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος και διευκολύνοντας τη διασταύρωση των στοιχείων.

Η υλοποίηση της πλατφόρμας έγινε από τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία και φιλοξενείται στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud).

Με αυτό τον τρόπο, υλοποιείται μια ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα και εκπληρώνεται η κυβερνητική δέσμευση για μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης σε δημόσιο υπολογιστικό νέφος.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων:...

Η ανάγκη να μπει τάξη στο ζήτημα της δόμησης...

Έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάει η...

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχη Μικρομεσαίας...

Δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων:...

Η ανάγκη να μπει τάξη στο ζήτημα της δόμησης...

Έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάει η...

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχη Μικρομεσαίας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών στο Λασίθι

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό...

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου

Αντικαθιστά τον προηγούμενο ΟΕΥ του 2011, αντιμετωπίζει διαχρονικές δυσλειτουργίες,...

«Σκοτώσαμε τον νέο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν», λέει το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι σκότωσε τον...