Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση του εμβολίου στους άνω των 60 ετών

Ημερομηνία:

Σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κοροναϊού για τους πολίτες ηλικίας 60 με 69 ετών.

Η αρχή για τη δεύτερη ενισχυτική δόση έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν άρχισαν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, η οποία κινδυνεύει περισσότερο σε περίπτωση νόσησης με κοροναϊό. Επίσης, την περασμένη Τετάρτη η πλατφόρμα άρχισε να δέχεται ραντεβού από πολίτες άνω των 70 ετών.

Ποιο εμβόλιο προτείνεται
Σχετικά με το σκεύασμα, με το οποίο θα χορηγείται στην τέταρτη δόση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (δηλαδή τρίτη δόση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.

Σε ό, τι αφορά στη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, αν και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, εξετάζεται να γίνει από τον Σεπτέμβριο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα που διακινείται...

Oι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες - χρήστες του...

Ακαθάριστα οικόπεδα: Αναλυτικός οδηγός με όσα πρέπει...

Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου έχουν οι πολίτες προκειμένου...

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε πλαστό μήνυμα που διακινείται...

Oι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες - χρήστες του...

Ακαθάριστα οικόπεδα: Αναλυτικός οδηγός με όσα πρέπει...

Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου έχουν οι πολίτες προκειμένου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related