Καιρός: Προσοχή στην αφρικανική σκόνη – Έντονο το φαινόμενο μεταφοράς το Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία:

Την προσοχή μάς εφιστά ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο (16-17.4.2022), η οποία θα παρουσιάσει αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και θα αρχίσει να φεύγει από την ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι θα είναι «Ιδιαίτερα έντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Θέλει προσοχή!» και συμπληρώνει ότι «τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δευτέρας.

Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα:
  • Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Κυριακή (14/9)...

Αναλυτική πρόγνωση. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται μέχρι το απόγευμα...

Από την Κρήτη με 35άρια ως τον...

Η Κρήτη συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς καλοκαιριού, ενώ...

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Κυριακή (14/9)...

Αναλυτική πρόγνωση. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται μέχρι το απόγευμα...

Από την Κρήτη με 35άρια ως τον...

Η Κρήτη συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς καλοκαιριού, ενώ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άλμα τιμών στο ελαιόλαδο, έφτασε στα 4,70 ευρώ στην Κρήτη, 5,10 και 5,20 ευρώ στην Λακωνία

Αν και είμαστε στον Σεπτέμβριο παραμένει αυξημένο το εμπορικό...

Ρέθυμνο:Ο Θεατρικός Περίπλους επιστρέφει δυναμικά για τη νέα θεατρική σεζόν!

Μετά από τις άκρως επιτυχημένες παραστάσεις του στις αρχές...

2η Γιορτή Παιδιού στο Ρέθυμνο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 17.00- 22.00 Χώρος Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου...