Ψάρεψαν καρχαρία στη Γραμβούσα

Ημερομηνία:

Για μπαλάδες πήγαινε καρχαρία έπιασε. Έναν καρχαρία τύπου σαπουνά έπιασε στο αγκίστρι του ένας ερασιτέχνης ψαράς από τα Χανιά.

Ο Χρήστος Μαντινάκης που είχε πάει για ψάρεμα ανοιχτά από την Γραμβούσα με το φουσκωτό σκάφος του, μόλις 5 μέτρα μήκος, ξαφνιάστηκε όταν κατάλαβε ότι στο αγκίστρι του έχει πιαστεί κάτι μεγάλο. Χρειάστηκαν δύο ώρες μαζί με τον φίλο του Νίκο Κατσουλό που είχαν πάει μαζί για ψάρεμα, μέχρι να καταφέρουν να ανεβάσουν το θήραμα τους στην επιφάνεια.

Όταν οι δύο φίλοι είδαν ότι επρόκειτο για καρχαρία, ο σαπουνάς ήταν ήδη εξαντλημένος καθώς είχε στο στόμα του περισσότερα από 20 αγκίστρια και κομμάτια από ανοξείδωτο σύρμα και όπως είπαν στην ΕΡΤ οι δύο ψαράδες που γνωρίζουν πως ο πληθυσμός του συγκεκριμένου είδους μειώνεται επικίνδυνα, οι δυνατότητες να επιβιώσει ακόμα και αν έκοβαν την πετονιά ήταν ελάχιστες.

Μάλιστα πριν από δύο χρόνια ο Χρήστος Μαντινάκης είχε πιάσει και πάλι έναν καρχαρία στα νερά των Χανίων αλλά τον ελευθέρωσε. Ο καρχαρίας που πιάστηκε σε βάθος 500 μέτρων με αγκίστρια ζύγιζε περίπου 200 κιλά, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή ανοιχτά της Γραμβούσας στο παρελθόν έχουν αλιευθεί και άλλα καρχαριοειδή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Πλατανιά:Αναβολή πεζοπορίας στη Δ.Κ. Καλυδωνίας λόγω...

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη πεζοπορική διαδρομή,...

Χανιά:Απαγόρευση της κολύμβησης προσωρινά στην παραλία ΚΟΥΜ...

Μετά τον από 27-03-2026 επιτόπιο υγειονομικό έλεγχο της Διεύθυνσης...

Δήμος Πλατανιά:Αναβολή πεζοπορίας στη Δ.Κ. Καλυδωνίας λόγω...

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη πεζοπορική διαδρομή,...

Χανιά:Απαγόρευση της κολύμβησης προσωρινά στην παραλία ΚΟΥΜ...

Μετά τον από 27-03-2026 επιτόπιο υγειονομικό έλεγχο της Διεύθυνσης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους, οι επτά από τους 22 κατηγορουμένους

Αύριο απολογούνται οι άλλοι 15. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν...

Οι Αρχηγοί των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ ετοιμάζονται για το Πάσχα εν μέσω πολέμου

Σαφείς οδηγίες για τις συνθήκες τέλεσης των ακολουθιών καθώς...

Πόσο έτοιμοι είστε για την αλλαγή της ώρας; Χρήσιμα tips

Οι συμβουλές των ειδικών για ομαλή μετάβαση στην περίοδο...

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με μεγάλη δράση στην Πλατεία Συντάγματος. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός...