Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο RGC

Ημερομηνία:

Αναλυτική αναφορά σε στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης της ανθεκτικότητας κάθε βαθμίδας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναμένεται να κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θα παραστεί στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης –RGC – που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το τριήμερο 9-11 Ιουνίου 2022 και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο υπουργός δίνοντας μια πρόγευση του τι έπεται για την ενίσχυση του ΕΣΥ -και πέρα από την ένταξη των συνολικά 16.000 σε επικουρικό προσωπικό στη διάρκεια της πανδημίας – ανακοίνωσε ότι σε άμεσο χρόνο θα προκηρυχθεί η πλήρωση μονίμων θέσεων επικουρικού προσωπικού, και αυτό επιπλέον απ’ τους 2.000 μόνιμους γιατρούς με τους οποίους έχουν ήδη στελεχωθεί οι δομές υγείας. Όπως αποκάλυψε λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο κ. Πλεύρης, βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να αναρτηθεί η προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση 4.000 θέσεων νοσηλευτών, οι οποίοι θα ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και μέσα από δύο προκηρύξεις θα καλυφθούν 1.500 θέσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ. Με βάση τον προγραμματισμό της ηγεσίας του υπουργείου – η αναλυτική παρουσίαση του οποίου θα γίνει από τον υπουργό κ. Πλεύρη κατά την παρουσία του στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης- στη διάρκεια του 2022 όλες οι δομές Υγειονομικής Φροντίδας της χώρας θα ενισχυθούν με 6.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα, το ΕΣΥ θα ενισχυθεί επιπλέον και με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών.

Απ’ τη διαδικτυακή πύλη του συνεδρίου https://rgc.gr/ παρέχεται όλη η αναγκαία πληροφόρηση ενόψει της τριήμερης φυσικής συνάντησης πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικού κόσμου. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του RGC μπορούν να εγγραφούν στη διεύθυνση https://rgc.gr/rgc-2022-registration/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το IRIS επεκτείνεται: Πληρωμές σε βενζινάδικα και...

Το IRIS είναι παντού, τώρα και στον δρόμο. Από την...

ΕΛΤΑ: Αναστέλλεται το κλείσιμο των καταστημάτων στην...

Η ανακοίνωση της δοίκησης των ΕΛΤΑ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις...

Το IRIS επεκτείνεται: Πληρωμές σε βενζινάδικα και...

Το IRIS είναι παντού, τώρα και στον δρόμο. Από την...

ΕΛΤΑ: Αναστέλλεται το κλείσιμο των καταστημάτων στην...

Η ανακοίνωση της δοίκησης των ΕΛΤΑ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ανακαλύπτοντας τη ζωή στην άμμο και τον ουρανό»

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην...

ΠΑΓΝΗ: Πρωτοπόρος τεχνική για τους ασθενείς στο Εργαστήριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

Το Εργαστήριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, ξεκίνησε την εφαρμογή...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το πραγματικό σοκ με τις απολύσεις δεν έχει έρθει ακόμη – Μια ανησυχητική έρευνα

Για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάνει...