Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Ημερομηνία:

Η πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί έως την 21η Δεκεμβρίου. Μάλιστα φέτος θα το λάβουν περισσότεροι πολίτες λόγω του αυξημένου κόστους θέρμανσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi) λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε 3 δόσεις. Οι παλαιοί δικαιούχοι δύνανται να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του εφετινού επιδόματος θέρμανσης έχουν αυξηθεί στα 16.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Παράλληλα, το επίδομα έχει αυξηθεί από 300 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες, σε 350 ευρώ.

Επιπλέον, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν, για πρώτη φορά εφέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιου επιδόματος. Έτσι, νέοι δικαιούχοι οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και παλαιοί δικαιούχοι οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση μπορούν να λάβουν επίδομα ύψους έως 1.600 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα διαβιβαστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στο...

Τα δύο διαβιβαστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που συνοδεύουν τις...

Ποιος ήθελε να κλείσει τις τράπεζες; –...

Τη μήνιν του Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε η αναφορά Τσίπρα...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα διαβιβαστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στο...

Τα δύο διαβιβαστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που συνοδεύουν τις...

Ποιος ήθελε να κλείσει τις τράπεζες; –...

Τη μήνιν του Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε η αναφορά Τσίπρα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται στην Κρήτη το πρώτο φάρμακο για την άνοια – Θα αλλάξει την πορεία της νόσου

Κέντρο αναφοράς η Νευρολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ – Τι λέει...

Διαθέσιμες θέσεις για διαμονή στην «Κρητική Εστία»

Για το υπόλοιπο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2025-2026. Το Φιλανθρωπικό-Πνευματικό Ίδρυμα...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα διαβιβαστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στο φως – Όλο το κατηγορητήριο

Τα δύο διαβιβαστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που συνοδεύουν τις...