Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, για τις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ.

Ημερομηνία:

«Τιμούμε μαχητικά και διεκδικητικά την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ. Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που παλεύουν και διεκδικούν για ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με δικαιώματα.
Είμαστε στον 21ο αιώνα και η επιστήμη, η ιατρική της αποκατάστασης και μία σειρά άλλες δυνατότητες μπορούν να δώσουν λύσεις, όμως αυτό δε συμβαίνει γιατί η αναπηρία θεωρείται «κόστος» για το κράτος, ίδιο με κάθε κυβέρνηση, που εξυπηρετεί τις προτεραιότητες του κεφαλαίου και αντιμετωπίζεται ως πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και την Πρόνοια.
Το ΚΚΕ στηρίζει μέσα κι έξω από τη βουλή τις διεκδικήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα Ιδρύματα Πρόνοιας, στην Ειδική Αγωγή και παλεύει για Δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας και των αναγκών του λαού μας.
Ειδικά για την Κρήτη με παρεμβάσεις, μέσα κι έξω από τη βουλή, έχει αναδείξει την υποστελέχωση των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, στάθηκε απέναντι στις απολύσεις , διεκδίκησε σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη για τα ειδικά σχολεία σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, την κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή, σε παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, σε σχολικούς νοσηλευτές, τη στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ κ.α.
Για όλα αυτά, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, σήμερα πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες και ακόμη περισσότεροι να μπουν στον μεγάλο αγώνα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που θεωρεί τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία «κόστος».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο : Χρόνια πολλά για την Ημέρα...

Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο, την Νέα Αλικαρνασσό και...

Ηράκλειο: Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Εορτασμό του...

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, πολιούχος της...

Ηράκλειο : Χρόνια πολλά για την Ημέρα...

Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο, την Νέα Αλικαρνασσό και...

Ηράκλειο: Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Εορτασμό του...

Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, πολιούχος της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Η Ελληνική Κουζίνα υποχώρησε στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια...

Οι ολόσωμες μαγνητικές τομογραφίες μπαίνουν στη ζωή μας

Διαγνωστική επανάσταση ή πηγή νέου άγχους; Η εξάπλωση των ολόσωμων...

Επιστήμονες ανακαλύπτουν την κρυφή δύναμη του εγκεφάλου να καίει λίπος

Σύμφωνα με το scitechdaily, μια δυσλειτουργική πρωτεΐνη εμποδίζει κατά...