Παρίσταναν τους γιατρούς, «πουλούσαν» έρωτα στα social media και ξάφριζαν τα θύματά τους

Ημερομηνία:

Σπείρα που τα μέλη της πωλούσαν έρωτα σε γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και με διάφορα προσχήματα αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 9 κατηγορούμενοι ενώ ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη απατών με το πρόσχημα της σύναψης ερωτικού δεσμού

Πώς αποσπούσαν χρήματα

Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη απατών καθώς μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιαζόμενοι ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς, προσέγγιζαν άτομα με τα οποία σύναπταν ερωτικό δεσμό μέσω μηνυμάτων.

Η σπείρα είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 200.000 ευρώ μέσα σε 2 χρόνια με την έρευνα να συνεχίζεται για το μέγεθος της απάτης

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι προφασίζονταν διάφορα προσχήματα προκειμένου να αποσπούν χρήματα από τα θύματά τους. Μεταξύ άλλων έπειθαν τις γυναίκες θύματα ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται.

Σε διαφορετική εκδοχή προφασίζονταν ότι δήθεν επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές.

Έτσι έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά έως και 35.000 ευρώ την φορά, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το υποτιθέμενο πρόβλημα τους.

Πάνω από 200.000 ευρώ

Από τη σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι τα ποσά κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών όπου δικαιούχοι είναι οι κατηγορούμενοι ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα θύματα υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τριπλό πακέτο ενίσχυσης το 2026 για τους...

Η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα κοινωνικής και εργασιακής στήριξης,...

“Κουβάρι” χιλιάδες περιουσίες στην Κρήτη

Μύλος… με Κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες που “μπερδεύουν” ιδιοκτησίες...

Τριπλό πακέτο ενίσχυσης το 2026 για τους...

Η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα κοινωνικής και εργασιακής στήριξης,...

“Κουβάρι” χιλιάδες περιουσίες στην Κρήτη

Μύλος… με Κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες που “μπερδεύουν” ιδιοκτησίες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Εκδηλώσεις Δήμου Καντάνου-Σελίνου για την 85η Επέτειος Μάχης της Κρήτης

Κεντρική Εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου στο πλαίσιο...

Ευχάριστη έκπληξη γενεθλίων για τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου

Μια ξεχωριστή και γεμάτη χαμόγελα στιγμή περίμενε σήμερα, Πέμπτη...