Χανιά: Η ιστορία του αντιτορπιλικού «Αδρίας» – Ήταν όλοι τους ήρωες

Ημερομηνία:

Είναι μια πραγματική ιστορία θριάμβου γεμάτη από αναπάντεχα γεγονότα, γυρίσματα της τύχης αλλά κυρίως ηρωισμό και αγάπη για την πατρίδα. Πρωταγωνιστούν μια χούφτα Έλληνες που κατάφεραν να γράψουν το όνομά του πλοίου τους με χρυσά γράμματα στα πεπραγμένα του δοξασμένου Πολεμικού Ναυτικού.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στο Νεώριο Μόρο των Χανίων.

Στο βιβλίο γίνεται λεπτομερής αναφορά από την πρόσκρουσή του πλοίου σε νάρκη, καθώς και στον τρόπο διαφυγής χωρίς την πλώρη του προς την «Ελευθερία» (Αλεξάνδρεια Αιγύπτου) διανύοντας 730 ναυτικά μίλια. Περιέχει ανέκδοτες φωτογραφίες μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Για το βιβλίο μίλησαν  η συγγραφέας Μαργαρίτα Πουρνάρα και ο προϊστάμενος των ΓΑΚ – Ιστορικού Αρχείου Κρήτης δρ. Φιλολογίας Κωνσταντίνος Φουρναράκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Σήφης Μαρκάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ν.Μ. Κρήτης.

flashnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων: 47 χρόνια από την έκρηξη...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 47 ετών από την έκρηξη...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Βραδιά...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Βραδιά του Ερευνητή» (European...

Δήμος Χανίων: 47 χρόνια από την έκρηξη...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 47 ετών από την έκρηξη...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Βραδιά...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Βραδιά του Ερευνητή» (European...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Στο τελικό στάδιο κατασκευής το Σπίτι της Χειροποίητης Κρήτης

Ένας νέος χώρος που φέρνει τη χειροτεχνία και την...

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κρήτης

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παραβάσεις Νόμου περί...

Άρθρο του Αντώνη Παπαδεράκη για την Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ...