Συνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης και Αντιδημάρχου Παιδείας με Πολιτιστικό Σύλλογο Αδελε- Αγίας Παρασκευής

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης ου κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, είχαν σήμερα συνεργασία με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Άδελε – Αγίας Παρασκευής κ. Πάτρα Παναρετάκη και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που έχει οριστεί για τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις στην θέση Σαρακίνα της Κοινότητας Άδελε.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση των ετήσιων εκδηλώσεων για τους 18 εκτελεσθέντες Αδελιανούς στις 2 Ιουνίου 1941 στην θέση Σαρακίνα της Κοινότητας Άδελε, που φέτος θα έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω της ολοκλήρωσης μιας σημαντικής επιστημονικής έρευνας.
Ειδικότερα, το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου 2024 θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας που διενεργήθηκε από ερευνητές του Ι.Τ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφορικά με την ταυτοποίηση των κρανίων των εκτελεσθέντων, που φυλάσσονται ευλαβικά στον χώρο της εκτέλεσης.
Επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων, ο οποίος και θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, είναι ο Δρ. Νίκος Πουλακάκης, καθηγητής Α’ βαθμίδας στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και group leader του εργαστηρίου Παλαιογενωμικής και Εξελικτικής Γενετικής.
Στόχος, είναι οι φετινές εκδηλώσεις στο Άδελε να έχουν την καλύτερη δυνατή οργάνωση και κυρίως να γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό η σημασία της επιστημονικής έρευνας που ολοκληρώθηκε και μέσω αυτής οι απόγονοι των εκτελεσθέντων του 1941, να μπορούν σήμερα να αποδίδουν τιμές στους δικούς τους νεκρούς .

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κυκλοφοριακό στο Ρέθεμνος: Άλυτο πρόβλημα ή προϊόν...

Η μαύρη αλήθεια είναι πως το κυκλοφοριακό στην πολιτεία...

Ρέθυμνο:Ξύπνησαν μνήμες από την αιματηρή συμπλοκή του...

Ξύπνησαν μνήμες από την αιματηρή συμπλοκή του Μ. Σαββάτου...

Κυκλοφοριακό στο Ρέθεμνος: Άλυτο πρόβλημα ή προϊόν...

Η μαύρη αλήθεια είναι πως το κυκλοφοριακό στην πολιτεία...

Ρέθυμνο:Ξύπνησαν μνήμες από την αιματηρή συμπλοκή του...

Ξύπνησαν μνήμες από την αιματηρή συμπλοκή του Μ. Σαββάτου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν -...

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο από την Περιφέρεια Κρήτης την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και το ΙΤΕ

«Κυβερνοασφάλεια: Σύγχρονες Προκλήσεις και ο Νέος Νόμος 5160/2024» Διήμερο επιμορφωτικό...

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 στην Π.Ε. Λασιθίου και Π.Ε. Ηρακλείου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...