Ηράκλειο:Πολιτιστικές παραστάσεις από το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, δύο πολιτιστικές παραστάσεις στο ανοικτό θέατρο «πύλη Βηθλεέμ».

Τη Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική βραδιά με τίτλο «καφενείο η Ελλάς», με γνωστά ελληνικά τραγούδια από πολλές, διαφορετικές χρονολογίες και όλων των ειδών μουσικής ενώ τη συναυλία πλαισιώνουν θεατρικά αποσπάσματα. Συμμετέχουν η χορωδία και η θεατρική ομάδα του συλλόγου. Την επιμέλεια του προγράμματος και την διεύθυνση της χορωδίας κατέχει η Αργυρώ Ρέππα, ενώ υπεύθυνος για την σκηνοθεσία των θεατρικών είναι ο Δομίνικος Ταβερναράκης.
Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. παρουσιάζεται η εκδήλωση με τίτλο «η φορεσιά της Κρήτη».

Έπειτα από μακροχρόνια έρευνα και μελέτη, θα γίνει παρουσίαση της ανδρικής και γυναικείας φορεσιάς στην Κρήτη, με μουσικό – χορευτική πλαισίωση. Για κάθε κρητική φορεσιά που θα παρουσιάζεται, θα ακολουθεί χορός και τραγούδι της ίδιας περιοχής. Τα κείμενα που συνοδεύουν και περιγράφουν τα λεπτομερή λαογραφικά στοιχεία της κάθε φορεσιάς συντάχθηκαν σε μαντινάδες από τον Κωστή Λαγουδιανάκη. Συνολικά θα παρουσιαστούν 12 παραδοσιακές, κρητικές φορεσιές και 20 παραδοσιακοί, κρητικοί χοροί ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 35 χορευτές και μέλη του Συλλόγου μας.

Η γενική επιμέλεια των παραστάσεων ανήκει στην Μαρία Τριτσάρη και στους Λευτέρη & Ειρήνη Κουγιουμουτζή.
Και στις δύο βραδιές του Εργαστηρίου στις 24 & 25 Ιουλίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους πολίτες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς την Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιοργάνωση και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την σημαντική συμβολή τους, τον Δήμο Ηρακλείου που μας φιλοξενεί στο ανοικτό θέατρο «πύλη Βηθλεέμ» και φυσικά τα μέλη του Εργαστηρίου που υπερέβησαν εαυτόν και με χαρά δέχθηκαν να συμμετέχουν στις παραστάσεις με διάθεση, μεράκι και σεβασμό στη πολιτιστική μας παράδοση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Ρεκόρ για τους επισκέπτες, εξουθένωση για τους εργαζόμενους

Έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις συνθήκες εργασίας στον...

Χανιά:Μέγας Εσπερινός Εορτής της Μεταμορφώσεως στο Ιερό Ναό του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητας

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ...

Εορτολόγιο 3 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιους Αγίους τιμά σήμερα η Εκκλησία Σήμερα Κυριακή, 3 Αυγούστου,...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στο Ενετικό Λιμάνι

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...