Στέφανος Κασσελάκης: Σε δίκη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες

Ημερομηνία:

Ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου

Κατηγορούμενος για συμμετοχή σε διοικητικό συμβούλιο εταιρείας την περίοδο που ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάτι το οποίο με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες απαγορεύεται είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί για την αξιόποινη αυτή πράξη στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας .

Η ποινική δίωξη που φέρνει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη τον Στέφανο Κασσελάκη ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Δημήτρη Νομικό , που είχε διαταχθεί με αφορμή δημοσιεύματα του news247.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, όπως επιτάσσει ο νόμος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου , ενώ είχε προηγηθεί η συγκέντρωση στοιχείων για την αξιολόγηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης στο τελικό στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την συγκεκριμένη απαγόρευση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός από την πλευρά του σταθμίζοντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού έκρινε ότι προκύπτουν ενδείξεις περί της τέλεσης της ερευνώμενης πράξης και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξη για παράβαση του νόμου περί δήλωση και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου 3213/2003, άρθρο 8, παρ. 1 και 3 όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 5026/2023, «στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των...

Αυτά είναι τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών Δόθηκαν στη δημοσιότητα...

Παρουσία του πρωθυπουργού η εκδήλωση για την...

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός,...

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των...

Αυτά είναι τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών Δόθηκαν στη δημοσιότητα...

Παρουσία του πρωθυπουργού η εκδήλωση για την...

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην Παπούρα

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του φάσματος»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...