Στην εκδήλωση για τη γυναίκα στις Μοίρες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

«Γυναικεία Ανισότητα & στερεότυπα γύρω από τη γυναίκα»
Εκδήλωση στο Πολύκεντρο Μοιρών

Στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για να μειωθούν οι ανισότητες τις οποίες υφίστανται οι γυναίκες και στην ανάγκη ανάληψης συλλογικών δράσεων για την εξάλειψή τους, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Γυναικεία Ανισότητα & στερεότυπα γύρω από τη γυναίκα» στο Πολύκεντρο των Μοιρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης.

Όπως επισήμανε, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, η πραγματικότητα παραμένει σκληρή και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισότητα των φύλων εξακολουθεί να αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο για εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Ο κ. Καρκανάκης στάθηκε ιδιαίτερα στον πολυσήμαντο ρόλο των γυναικών της υπαίθρου και χαρακτήρισε αναγκαία των ενδυνάμωσής τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα και για το Επιμελητήριο Ηρακλείου «Μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες, στηρίζουμε τις γυναίκες που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, παρέχοντας καθοδήγηση, εκπαίδευση και πρόσβαση σε απαραίτητα εργαλεία.

Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι το Heraklion Business Hub, ένας συνεργατικός χώρος που υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και προωθεί την καινοτομία. Επιπλέον, μέσω του Γραφείου Επιχειρηματικής Υποστήριξης, προσφέρουμε συμβουλευτική, πληροφόρηση και καθοδήγηση σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Τέλος μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούμε, δίνουμε εργαλεία για την Ενδυνάμωση της Ενασχόλησης των Γυναικών με τον Αγροτικό Τομέα όπως το έργο GAEA» υπογράμμισε ο κ. Καρκανάκης και συμπλήρωσε «η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς ένα “γυναικείο ζήτημα”.

Είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινωνίες που σέβονται και αξιοποιούν τις ικανότητες όλων των μελών τους, ανεξαρτήτως φύλου, είναι πιο δημοκρατικές, πιο δίκαιες και τελικά πιο επιτυχημένες. Όπως έχει αποδειχθεί, η ισότητα των φύλων ωφελεί όχι μόνο τις γυναίκες αλλά το σύνολο της κοινωνίας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία. »

Ακολούθησε η εκτενής παρουσίαση του Προγράμματος GAEA για τις γυναίκες της υπαίθρου από τη Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κα Μαρία Συμεωνίδου.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ανάδειξη των σύγχρονων κοινωνικών ανισοτήτων, τη συζήτηση γύρω από τα στερεότυπα που περιβάλλουν τη γυναίκα και την προώθηση της ισότητας των φύλων και πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Μοιρών σε συνεργασία του Δήμου Φαιστού με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης...

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή...

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης...

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή...

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βοιωτία: Άγνωστοι ανατίναξαν ATM και ξέφυγαν με λεία 100.00 ευρώ

Πίσω τους άφησαν μερικές εκατοντάδες καμένα χαρτονομίσματα, αξίας περίπου...

Fitspiration: Η νέα τάση των σόσιαλ μίντια που απειλεί την υγεία των νεαρών ενηλίκων

To «fitspiration», η νέα τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...

Από Ουκρανική βάση στη δυτική Λιβύη μεταφέρθηκε το drone στη Λευκάδα

Ερευνα του γαλλικού Radio France International (RFI) αποκάλυψε πρόσφατα...

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65 – Όλη η διαδικασία ανανέωσης βήμα-βήμα

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...