Chevron: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση – Εν αναμονή νέων υπουργικών αποφάσεων

Ημερομηνία:

Chevron: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση – Εν αναμονή νέων υπουργικών αποφάσεων

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος που υποβλήθηκε από την αμερικανική εταιρεία αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης («Νότια της Κρήτης 1» και «Νότια της Κρήτης 2»)
Υπουργική Απόφαση για την αποδοχή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που υπέβαλε η εταιρεία Chevron Balkans Exploration B.V. κατόπιν των θετικών εισηγήσεων της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) Α.Ε., υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος που υποβλήθηκε από την αμερικανική εταιρεία αφορά στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης («Νότια της Κρήτης 1» και «Νότια της Κρήτης 2»).

Θα ακολουθήσουν νέες Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες θα προσδιοριστούν οι ακριβείς συντεταγμένες και η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της για μία Ελλάδα ενεργειακά ασφαλή, επενδυτικά ελκυστική και γεωστρατηγικά ισχυρή».

Οι συνομιλίες
Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχε δρομολογήσει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση «Νότια της Πελοποννήσου», ωστόσο όπως είχε γράψει ο ΟΤ, η διακήρυξη κόλλησε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προς το ΦΕΚ…

Ο CEO της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) Άρης Στεφάτος μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο Power & Gas Forum υπαινίχθηκε πώς υπάρχει και τρίτος παίκτης, δηλαδή και άλλος όμιλος που δραστηριοποιείται στο upstream, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα ελληνικά blocks.

Μάλιστα, σχολιάζοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες της χώρας, ο κ. Στεφάτος επεσήμανε ότι η Chevron είναι μία από τις επτά εταιρείες με τις οποίες επικοινώνησε η ΕΔΕΥΕΠ και σημείωσε ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλη μία η οποία ωστόσο άλλαξε στρατηγική και από μία επιπλέον η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη.

Ο ΟΤ είχε γράψει για το ενδιαφέρον κι άλλου πετρελαϊκού ομίλου, ο οποίος πιθανότατα συνομιλεί με τις εταιρείες Energean και HELLENiQ ENERGY για τις παραχωρήσεις που έχουν στο Ιόνιο Πέλαγος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο Cretan Kings : “Το Ρέθυμνο θρηνεί...

Μέρα πένθους σήμερα για το ελληνικό μπάσκετ που θρηνεί...

Ηράκλειο:Στα ΚΑΠΗ και στο ΚΗΦΗ ο Δήμαρχος...

Στα ΚΑΠΗ Γαζίου και Κρουσώνα, καθώς και στο ΚΗΦΗ,...

Ρέθυμνο Cretan Kings : “Το Ρέθυμνο θρηνεί...

Μέρα πένθους σήμερα για το ελληνικό μπάσκετ που θρηνεί...

Ηράκλειο:Στα ΚΑΠΗ και στο ΚΗΦΗ ο Δήμαρχος...

Στα ΚΑΠΗ Γαζίου και Κρουσώνα, καθώς και στο ΚΗΦΗ,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο Cretan Kings : “Το Ρέθυμνο θρηνεί και αποχαιρετά έναν διάλεκτο φίλο…”

Μέρα πένθους σήμερα για το ελληνικό μπάσκετ που θρηνεί...

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου

Για όσα γράφονται και διακινούνται για το πρόσωπό μου,...