Ομόφωνο ψήφισμα αλληλεγγύης Δ.Σ. Χανίων στον παλαιστινιακό λαό

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 25ης Ιουνίου 2025 έλαβε την υπ΄ αριθμ. 233 ομόφωνη Απόφαση με την οποία εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Ειδικότερα στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού από την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Εδώ και 19 μήνες, συνεχίζονται με ολοένα μεγαλύτερη ένταση οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με μοναδικό σκοπό τον πλήρη εκτοπισμό ή την εξόντωση του παλαιστινιακού πληθυσμού. Οι συστηματικές επιθέσεις σε αμάχους, οι βομβαρδισμοί σχολείων και νοσοκομείων, η ολοσχερής καταστροφή ολόκληρων οικισμών, έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και χιλιάδες εκτοπισμένους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ισραήλ έχει δημιουργήσει συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς από την 2η Μαρτίου παρεμποδίζει με κάθε τρόπο την πρόσβαση των Παλαιστινίων σε νερό, τροφή και φάρμακα.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει πως χιλιάδες βρέφη και παιδιά κινδυνεύουν άμεσα με θάνατο λόγω υποσιτισμού και έλλειψη φαρμακευτικής περίθαλψης.

Καθημερινά, μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας διαπράττονται εγκλήματα πολέμου, κατά παράβαση κάθε διάταξης διεθνούς δικαίου και σε πλήρη αντίθεση με τη στάση των λαών όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού λαού, που διαχρονικά εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το Ισραήλ επιδιώκει τη γενίκευση του πολέμου. Η αεροπορική επίθεση στο Ιράν αποτελεί μια κυνική επίδειξη ισχύος έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Η ευθύνη της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι ιστορική και οδηγεί τη Μέση Ανατολή στον όλεθρο. Με δική του απόφαση.

Παρά ταύτα, η Ελληνική Κυβέρνηση, σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και τους δεσμούς αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί με τον παλαιστινιακό λαό, συνεχίζει να στηρίζει και να δικαιολογεί το Κράτος του Ισραήλ και τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττει.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρούμε καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται για ειρήνη, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Απαιτούμε:
-Εδώ και τώρα να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κράτους του Ισραήλ και να επέλθει εκεχειρία.
-Να ανοίξει τώρα η δίοδος για ανθρωπιστική βοήθεια, ούτως ώστε να αποσταλούν άμεσα νερό, τρόφιμα και φάρμακα στον λαό της Παλαιστίνης, που κινδυνεύει από λιμοκτονία.
-Να καταδικάσει η Ελληνική Κυβέρνηση τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού.

-Να διακοπεί άμεσα η χρήση των στρατιωτικών υποδομών της Κρήτης με επιχειρήσεις που συνδέονται με το Ισραηλινό καθεστώς».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ο Άγιος Βασίλης θα υποδέχεται...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των...

Το phaistonews.gr κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του...

Το iraklionews.gr και το phaistonews.gr κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ο Άγιος Βασίλης θα υποδέχεται...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των...

Το phaistonews.gr κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του...

Το iraklionews.gr και το phaistonews.gr κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τα ιστορικά μυστήρια που έλυσε η επιστήμη το 2025

Τα ευρήματα των επιστημόνων για το 2025 προσφέρουν νέους...

Οι σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις στην Ιατρική για το 2025

Τι ξεχωρίζει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Journal of the...

6 μυστηριώδεις κατασκευές και ευρήματα που ήρθαν στο φως το 2025

Μυστηριώδεις κατασκευές και άλλα σημαντικά ευρήματα που ήρθαν στο...

Να είναι το 2026 η χρονιά της μεγάλης αλλαγής

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή, πολιτική και κοινωνική, εάν θέλει...