Δήμος Ρεθύμνης:Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες την Πέμπτη, παραμένουν ανοικτοί οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Ρεθύμνης μέσω του Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Νεκτάριος Παπαδογιάννης, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Σκορδίλη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα, ανακοινώνει ότι αύριο, Πέμπτη, 02 Απριλίου 2026, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο εντός των διοικητικών ορίων του.

Η απόφαση ελήφθη στις 19:00 της Τετάρτης (01.04.2026) με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Λάμπρου Καρβούνη και Παναγιώτη Αντωνιάδη αντιστοίχως και αφορά τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), τα εσπερινά, όπως επίσης και τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία.

Αντιθέτως θα παραμείνουν ανοικτοί οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

O Δήμος Ρεθύμνης συστήνει στους γονείς και κηδεμόνες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να μεριμνήσουν για την παραμονή των παιδιών τους σε εσωτερικούς χώρους και ασφαλές περιβάλλον.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της πολύ υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων σκόνης στην ατμόσφαιρα τα οποία έχουν ήδη υπερβεί το εικοσαπλάσιο του ορίου ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση που καταγράφεται στο Ρέθυμνο αγγίζει τα 1000 mg/m³ (Δείκτης PM10), τη στιγμή που ο φυσιολογικός μέσος όρος κυμαίνεται από 30 έως 50 μg/m³, ενώ ο δείκτης PM2,5 έφτασε τα 510 mg/m³ με όριο τα 25 mg/m³.

Με βάση τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , οι ρύποι στην περιοχή παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα, με αποτέλεσμα να συνιστώνται ο περιορισμός των μετακινήσεων και της έκθεσης σε εξωτερικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλώσουν αποκλιμάκωση τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ωστόσο θα ενταθούν και πάλι από το μεσημέρι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα»...

Κώστας Λαγουβάρδος: Από το βράδυ της Παρασκευής έως το...

Στο Ηράκλειο η παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» για...

Τη θεατρική παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» με τη Δώρα Χρυσικού,...

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα»...

Κώστας Λαγουβάρδος: Από το βράδυ της Παρασκευής έως το...

Στο Ηράκλειο η παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» για...

Τη θεατρική παράσταση «Δεκαοχτώ Ενάτου» με τη Δώρα Χρυσικού,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γήρανση του εγκεφάλου: Οι «χρυσές» καθημερινές συνήθειες για να την καθυστερήσουμε

Τι προτείνει νευρολόγος για τη διατήρηση της υγείας του...

Πολυφαινόλες ελαιολάδου και ύπνος: Τι δείχνουν έρευνες

Μελετώνται για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους, δηλαδή...

Χειραποσκευές στην ΕΕ: Τι αλλάζει από το 2027 – Τι θα είναι δωρεάν και τι θα πληρώνουμε

Νέοι κανόνες για τα αεροπορικά εισιτήρια και τις αποσκευές...