Απαγόρευση κινητών: Παίζουν ξύλο για λίγα views και διασύρουν καθηγητές στα social media μαθητές στην Κρήτη

Απαγόρευση κινητών: Παίζουν ξύλο για λίγα views και διασύρουν καθηγητές στα social media μαθητές στην Κρήτη

Βιντεοσκοπούν τους καθηγητές τους εν ώρα μαθήματος και μετά ανεβάζουν το υλικό στα social media για χαβαλέ! – Η εγκύκλιος για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία γίνεται δεκτή με θέρμη από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Κάνουν μάθημα και ξαφνικά οι ίδιοι οι καθηγητές φαίνονται να “πρωταγωνιστούν” στο Facebook σε λογαριασμούς μαθητών τους, που τους βιντεοσκοπούν την ώρα του μαθήματος «για να κάνουν χαβαλέ»! 
«Είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις στο Ηράκλειο», όπως αποκαλύπτει χαρακτηριστικά στo neakriti.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, που τονίζει ότι πλέον η κατάσταση με τα λεγόμενα “έξυπνα κινητά” στον χώρο του σχολείου, ειδικά στα γυμνάσια και τα λύκεια, έχει κυριολεκτικά ξεφύγει. Μάλιστα, ο συνδικαλιστής θεωρεί ότι ακόμα και η ενδοσχολική βία έχει άμεση σχέση με τη μάστιγα των κινητών, αφού «τα παιδιά παίζουν ξύλο για να ανεβάσουν βίντεο και να πάρουν πολλές “αντιδράσεις” από τους “φίλους” και τους “ακολούθους” τους»!
Η εγκύκλιος για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία γίνεται δεκτή με θέρμη από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, όπως λέει ο Ζαχαρίας Ρηγάκης, που όμως διαφωνεί με το σημείο εκείνο το οποίο επιβάλλει στους καθηγητές να μαζεύουν τα κινητά το πρωί για να τα δίνουν και πάλι στα παιδιά στο σχόλασμά τους, αφού είναι πολύ δύσκολο αυτό να γίνεται πράξη σε καθημερινή βάση.
«Είναι δυνατόν να πρέπει να μαζεύεις κάθε μέρα 600 κινητά; Πώς θα γίνει αυτό το πράγμα;», διερωτάται ο Ζαχαρίας Ρηγάκης. Βέβαια, όπως εξηγεί, «αυτή η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα που τελειώνει η χρονιά. Και θα την εφαρμόσουμε με το άνοιγμα των σχολείων από τον Σεπτέμβριο και εννοείται πως είμαστε υπέρ».

«Τα παιδιά παίζουν ξύλο στις σχολικές αυλές για να ανεβάσουν βιντεάκια»! 

Ο συνδικαλιστής μάλιστα προσθέτει πως ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να μονιμοποιηθεί αυτή η απαγόρευση την περίοδο της πανδημίας, η οποία όμως χάθηκε, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που δεν την εκμεταλλεύτηκε τότε. Αλλά έστω και τώρα, όσο και αν η κατάσταση έχει δυσκολέψει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, δεν είναι αργά να εφαρμοστεί και σίγουρα θα βοηθήσει τα παιδιά, αφού για όσες ώρες βρίσκονται στο σχολείο, δε θα έχουν το δικαίωμα να κρατούν το κινητό τους και να το έχουν ανοιχτό, ούτε μέσα στην αίθουσα αλλά ούτε και στις ώρες του διαλείμματος.

Ιστορίες “καθημερινής τρέλας”

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αποκαλύπτει στo neakriti.gr “ιστορίες καθημερινής τρέλας” στον χώρο της σχολικής αυλής στα γυμνάσια και τα λύκεια του Ηρακλείου, εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης εξάρτησης των παιδιών με τα λεγόμενα “έξυπνα κινητά”, που τα οδηγούν σε κάθε άλλο παρά “έξυπνες” ενέργειες, που παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής και “εξυπνάδας”…
«Τι να συζητάμε τώρα, για βιντεοσκοπήσεις σε καθηγητές “ανεβαίνουν” ξαφνικά σε διάφορες σελίδες; Σου κρύβουν το πρόσωπο καμιά φορά. Και ακούς μεταξύ του καθηγητή και του μαθητή στιχομυθίες και διαλόγους, στους οποίους οι ίδιοι οι μαθητές τους οδηγούν για να καταγραφούν και να τα ανεβάσουν μετά και να κάνουν “χαβαλέ”; Είναι τρελά πράγματα αυτά. Μα, πώς μπορείς να τα ελέγξεις αυτά; Όλα γίνονται “για πλάκα”! Όλα “για πλάκα” τα κάνουν και δεν αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα αυτής της πράξης», είπε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Κινητά πανελλαδικές ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, πολλές φορές γίνεται η ανάρτηση μέσα από την αίθουσα ή μπορεί να γίνει αργότερα την ώρα του διαλείμματος.
«Εμένα ένας μαθηματικός μου είπε, “κοίτα, έκανα μάθημα και εκείνη τη στιγμή με τράβηξαν και ανέβασαν το βίντεο χωρίς να το καταλάβω”», ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, μεταφέροντάς μας αυτά τα απίστευτα περιστατικά. Και συνεχίζοντας είπε πως «αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις και να βάλεις ένα όριο. Πρέπει να το “κόψεις μαχαίρι”». 

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο “δώρο”»

Συνεχίζοντας, ως προς την απαγόρευση των κινητών, ο συνδικαλιστής επικροτεί απόλυτα, λέγοντας: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο “δώρο” για τα παιδιά κι ας μην το καταλαβαίνουν σε πρώτη φάση. Αυτή τη στιγμή έχουμε περιστατικά με γονείς που έρχονται στο σχολείο και κλαίνε, γιατί μας λένε πως “το παιδί δε βλέπει την ώρα να έρθει σπίτι και να κλειστεί στο δωμάτιο με το κινητό”. Το παιδί με αυτό το πράγμα έχει “κολλήσει”. Έχει αρρωστήσει. Δεν παρακολουθεί το μάθημα. Το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι πότε θα φύγει να πάει στο σπίτι και να παίξει τα παιχνίδια του. Μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις».
Ο Ζαχαρίας Ρηγάκης καταλήγει λέγοντας: «Υπάρχουν κι εδώ στο Ηράκλειο πολλές περιπτώσεις παιδιών που τα πάνε σε παιδοψυχολόγους και σε δομές για απεξάρτηση. Και είναι πολύ έντονο το φαινόμενο. Δεν είναι μόνο τα περιστατικά που ακούς. Τα περισσότερα ντρέπονται και οι ίδιοι οι γονείς να τα αναφέρουν. Δεν ξέρουνε τι γίνεται. Πρέπει να γίνει κάτι. Δεν πάει άλλο»!

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.