Χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη, στη κινητοποίηση των υγειονομικών

Χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη, στη κινητοποίηση των υγειονομικών στις 26/01
Ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό από το βήμα της σημερινής μεγάλης συγκέντρωσης στην Πλατεία Ελευθερίας:
«Το ΚΚΕ στέλνει υπερήφανο αγωνιστικό χαιρετισμό στο λαό της Κρήτης, στους εργαζόμενους υγειονομικούς, στους εργαζόμενους στο μουσείο, στο Υπουργείο πολιτισμού, στους εργαζόμενους στο χώρο της Παιδείας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους, δηλώνοντας πως ο λαός δεν θα υποκύψει απέναντι στις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.
Η πραγματική μομφή γίνεται σήμερα στη κινητοποίηση και όχι στη Βουλή. Η μομφή για το λαό είναι αυτονόητη και διαρκής, το ίδιο και για το ΚΚΕ. Η κάθε μομφή μέσα στη Βουλή σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και το αντίστροφο. Η πραγματική μομφή γίνεται εδώ απέναντι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, του πολιτισμού, της μετατροπής των μουσείων σε ΝΠΔΔ, για να βρουν χώρο οι έμποροι της υγείας, του πολιτισμού. Και, όταν ο λαός υποφέρει και δεινοπαθεί, μειώνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς για την Υγεία, τη Παιδεία και τον Πολιτισμό. Όταν ο λαός θέλει μισθούς και συντάξεις, θέλει το παιδί του να σπουδάσει, να έχει φθηνό φάρμακο και πρόσβαση στα νοσοκομεία, αυτοί νομοθετούν την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών. Αυτή είναι η ταξική τους πολιτική.
Αυξάνουν τα κέρδη τους οι Α.Ε και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μειώνουν τη φορολογία τους. Η μεν προηγούμενη από το 15% στο 10% και η τωρινή κυβέρνηση από το 10% το 5%. Όταν το 95% του ελληνικό λαού πληρώνει φορολογία, το μεγάλο κεφάλαιο απαλλάσσεται και πληρώνει μόνο το 5%. Γι’ αυτό λοιπόν ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στα κελεύσματα, στις απειλές, στα ψεύτικα διλήμματα. Είναι διπλές οι εκλογές που έρχονται, είναι διπλό το μήνυμα που πρέπει να πάρουν όταν θα έρθει η ώρα. Και αυτό το μήνυμα λέει: Σημαδέψτε γερά το δικό σας βόλι, δεν θα πάει χαμένο. Αυτός ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Μπορεί να κάνει την έκπληξη, να τους ακυρώσει, να τους τιμωρήσει.
Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!
Δεν απειλείται ο λαός από αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Έφεραν τα ΜΑΤ χθες μέσα στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ και έπρεπε να υπάρξει ισχυρή παρέμβαση της Κ.Ο. του ΚΚΕ για να αποσυρθούν. Δεν τους φοβόμαστε!
Αυτός ο λαός είναι υπερήφανος, έχει ιστορία και οι εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν στα διάφορα κελεύσματα. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο δικό σας αγώνα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.