Χανιά:80 χρόνια από τα χτυπήματα του ΕΛΑΣ στους Ναζί κατακτητές σε Άναβο και Κατσοματάδω

Ημερομηνία:

Το παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) οργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης μπροστά στην επέτειο των 80 χρόνων από τα χτυπήματα των ηρωικών ανταρτών του ΕΛΑΣ στους Ναζί κατακτητές στον Άναβο και στο Κατσοματάδω.

Η εκδήλωση για τη μάχη στον Άναβο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04 Αυγούστου στις 7μ.μ. στον Άναβο Σελίνου (περιοχή μεταξύ Φλωρίων- Καντάνου) στον χώρο του μνημείου.

Η εκδήλωση για το χτύπημα των ΕΛΑΣιτών στο Κατσοματάδω(μάχη της Σήραγγας) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 7μ.μ. στον χώρο του μνημείου της Σήραγγας στο φαράγγι Τοπολίων-Κατσοματάδω στο δρόμο για το Ελαφονήσι.

Η επέτειος των 80 χρόνων από τις μάχες σε Άναβο και Κατσοματάδω μας διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν μπορεί να τα βάλει με ένα λαό που είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να κατακτήσει τη λευτεριά του. Με τις εκδηλώσεις αυτές το παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει στόχο να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των πιο ηρωικών στιγμών του λαού μας και να διαδώσει τα πιο σημαντικά μηνύματα αυτών των αγώνων που παραμένουν επίκαιρα για την κατάκτηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από πολέμους και εκμεταλλευτές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων:Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους...

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος- Κολυμπάρι

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...

Δήμος Χανίων:Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους...

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος- Κολυμπάρι

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Η ελιά απέναντι στην κλιματική κρίση – Απώλειες και αβεβαιότητα

Η ξηρασία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα πιέζουν το...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά όταν εμφανιστεί το πρόβλημα

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...

Πού ζούνε τα πιο ευτυχισμένα Ελληνόπουλα;

Τι αποκαλύπτουν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης του ΚΕΠΕ σε...

Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νοσταλγία δεν είναι απλώς...