Χανιά : Δημήτρης Ανθούσης προς τον Δήμαρχο Πλατανιά για τον ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Προς τον κ. Δήμαρχο Μαλανδρακη Ιωάννη

Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ΒΟΑΚ με διόδια δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Εδώ και πολλά χρόνια γινόταν μια εντατική προετοιμασία της κοινής γνώμης να αποδεχτεί αυτή τη λύση, τόσο με την επίκληση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, όσο και με την πλύση εγκεφάλου για τη δήθεν αδυναμία χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ από πλευράς δημοσίου.

Αυτή η «αδυναμία» του δημοσίου ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν όλες οι κυρίαρχες δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για να συσκοτίσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ τους, δηλαδή να μη διαθέτουν πλέον το κρατικό χρήμα για δημόσια έργα που θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, αλλά για να «προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια», ή αλλιώς να τους εξασφαλίσουν πρόσθετα και σίγουρα κέρδη.

Σε αυτή την μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης, πήραν ενεργό μέρος στελέχη και παρατάξεις και της τοπικής διοίκησης . Από τη μια διατύπωναν προτάσεις δανεισμού από διάφορες πηγές και με διάφορους όρους, αποδεχόμενοι το πρόσχημα της δήθεν αδυναμίας του δημοσίου και από την άλλη δεν έπαιρναν καθαρή θέση αν συμφωνούν ή όχι με τα διόδια.

Στην ουσία, δια της σιωπή σας αποδέχεστε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να χαρίζεται το δημόσιο χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους – επενδυτές, που δήθεν είναι φορέας «ανάπτυξης».

Εδώ και πολλά χρόνια έχετε παραιτηθεί από τη διεκδίκηση κατασκευής ενός ΒΟΑΚ δημόσιου, ασφαλούς, σύγχρονου, ελεύθερης πρόσβασης, χωρίς διόδια η άλλης μορφής εκμετάλλευση ή δανεισμό, με προστασία του περιβάλλοντος και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπου σαφώς και δεν θα σταματά έως τα Χανιά αλλα θα φτάνει έως και το Καστέλι .

Ζητούμε από τον Δήμαρχο Πλατανιά και το Δημοτικό συμβούλιο,
έστω και σήμερα να επανατοποθετηθεί καθαρά και να απαιτήσει από την κυβέρνηση την κατασκευή του ΒΟΑΚ, με τις παραπάνω προδιαγραφές και ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανθούσης Δημήτριος
Κουμάκη Αλεξία
Μαριανάκης Στυλιανός

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συμβολική διαδρομή υπερμαραθωνίου από τον αθλητή υπεραποστάσεων...

Με αφορμή την επέτειο της σημαντικότερης αμυντικής σύγκρουσης κατά...

Πλούσιες δράσεις για την υποδοχή της άνοιξης...

Πλούσιες υπαίθριες δράσεις για την υποδοχή της άνοιξης και...

Χανιά:Συμβολική διαδρομή υπερμαραθωνίου από τον αθλητή υπεραποστάσεων...

Με αφορμή την επέτειο της σημαντικότερης αμυντικής σύγκρουσης κατά...

Πλούσιες δράσεις για την υποδοχή της άνοιξης...

Πλούσιες υπαίθριες δράσεις για την υποδοχή της άνοιξης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιτυχής έναρξη της πιλοτικής δράσης «Γνωρίζουμε τα έργα του ΕΣΠΑ στην Κρήτη – Πολιτιστικές Διαδρομές»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε με...

Ρέθυμνο:Πανηγυρική θεία λειτουργία του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου του Περάματος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε σήμερα 23...

Χανιά:Συμβολική διαδρομή υπερμαραθωνίου από τον αθλητή υπεραποστάσεων Θεοχάρη Αθητάκη

Με αφορμή την επέτειο της σημαντικότερης αμυντικής σύγκρουσης κατά...