Χανιά:Επίσημη επίσκεψη του κ. Βασιλείου Διγαλάκη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ημερομηνία:

Συνάντηση συνεργασίας, μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του κ. Βασιλείου Διγαλάκη, Βουλευτή Χανίων της ΝΔ και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία του Δρος Κων. Β. Ζορμπά, Γενικού Διευθυντού της ΟΑΚ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έργο και τη δυναμική του Ιδρύματος, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίσης, τονίσθηκε ο ρόλος της Θρησκείας στο σημερινό γίγνεσθαι, αλλά και η αποστολή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η εμπιστοσύνη σε έναν ανοικτό διάλογο είναι καίριο θέμα στην επίλυση των προβλημάτων. Η Ακαδημία προσφέρει έναν προστατευμένο χώρο στον οποίο ο αποφασιστικός παράγοντας δεν είναι η εξουσία, αλλά ο διαλεκτικός λόγος, πρόσωπο προς πρόσωπο, προκειμένου να αναπτυχθούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Διγαλάκη για την όλη υποστήριξή του σε θέματα που αφορούν το Ίδρυμα και τη συνεργατική του διάθεση να επιλυθούν χρονίζοντα θέματα, αλλά και να εξευρεθούν νέες λύσεις για τη βιωσιμότητα της Ακαδημίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Διγαλάκης εξήρε το σημαντικό εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και θεολογικό έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, που υπερβαίνει τα σύνορα της Χώρας, αποτελώντας ένα αξιοσημείωτο φωτεινό παράδειγμα, με σημείο αναφοράς τα Χανιά και την Κρήτη.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς έμπρακτης στήριξης της ΟΑΚ, με το βλέμμα στο μέλλον και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρών.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης...

Η τεχνολογία βοήθησε αλλά η διδασκαλία δεν αντικαταστάθηκε. H τεχνολογία...

Χανιά:Σύλληψη δύο ατόμων για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική κυκλοφορία...

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης...

Η τεχνολογία βοήθησε αλλά η διδασκαλία δεν αντικαταστάθηκε. H τεχνολογία...

Χανιά:Σύλληψη δύο ατόμων για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην...

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική κυκλοφορία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την περίοδο της πανδημίας

Η τεχνολογία βοήθησε αλλά η διδασκαλία δεν αντικαταστάθηκε. H τεχνολογία...

Η γέννηση του Ελ Νίνιο και το σενάριο για καλοκαίρι μέχρι τα… Χριστούγεννα – Τι ακριβώς συμβαίνει στον Ειρηνικό;

Μια πρωτοφανής θερμική ανωμαλία σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δορυφορικές απεικονίσεις...