Χανιά:Εθελοντική δράση καθαρισμού και ευαισθητοποίησης Κανδάνου- Σελίνου

Ημερομηνία:

Εθελοντική δράση καθαρισμού και ευαισθητοποίησης από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές του Κανδάνου- Σελίνου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια των εθελοντικών καθαρισμών και παρεμβάσεων αποψίλωσης, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στη μάχη ενάντια στις δασικές και χορτολιβαδικές πυρκαγιές, συνεχίζει τις δραστηριότητες της, τη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 το πρωί στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός – κλαδοκοπές στις περιοχές Σκλαβοπούλα και Μουστάκο του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου έως και τα όρια του Δήμου Κισσάμου, συμβάλλοντας στη απρόσκοπτη – χωρίς εμπόδια – πρόσβαση μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και στην απορρύπανση της ευρύτερης περιοχής, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Στην εθελοντική δράση λόγω COVID-19, θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας και για την αποφυγή συγχρωτισμού των εθελοντών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6944546536 (καθημερινά 8:00 – 14:30 & 17:30 – 21:00) ή στο email: tkouroupakis@crete.gov.gr. Σε συνέχεια της δήλωσης ενδιαφέροντος θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το σημείο συνάντησης καθώς και ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης ενόψει της δράσης καθαρισμού αναφέρει, ότι, «η περιοχή του Κανδάνου – Σελίνου βίωσε τη σκληρότητα και τη δυσκολία μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. Όπως έχω τονίσει, πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν συνειδησιακά την ατομική ευθύνη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας τους της ιδιωτικής περιουσίας. Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την ένταξη τους στον εθελοντισμό είναι βασικοί στόχοι για τη Περιφέρεια Κρήτης».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία...

Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται να το περάσουν...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ....

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία...

Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται να το περάσουν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε λειτουργία νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ρέθυμνο

ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Ένας σύγχρονος σταθμός μέτρησης...

Καιρός: Τελευταία μέρα… του χειμώνα η Κυριακή στην Κρήτη και μετά 30άρια

Παραμένει το χειμωνιάτικο σκηνικό με κρύο και βροχές, αλλά...

Όμιλος Sani/Ikos: Επένδυση άνω των 220 εκατ. ευρώ για το νέο θέρετρο στη Κίσσαμο

Με επένδυση ύψους άνω των 220 εκατ. ευρώ, το...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής αλλαγής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...