Δεμένη και νηστική, η Ρούμπι βιώνει την εγκατάλειψη και τον θάνατο του κηδεμόνα της!

Το σκυλί του άνδρα που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από τη φωτιά στο σπίτι του στα Χανιά, παραμένει ακόμη δεμένο στην αυλή, χωρίς νερό και φαγητό

Δεμένη και νηστική, η Ρούμπι βιώνει την εγκατάλειψη και τον θάνατο του κηδεμόνα της!

Πόσες συνέπειες μπορεί να έχει μια τραγωδία; Πόσες παράπλευρες προεκτάσεις; Η είδηση του άνδρα που βρέθηκε νεκρός από τους πυροσβέστες στο σπίτι του όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι των Χανίων είχε την τραγικότητα του αιφνίδιου, αναπόδραστου γεγονότος. Ο άνδρας αυτός έφυγε μόνος και αβοήθητος από τις αναθυμιάσεις της πυρκαγιάς.

Το περιστατικό έγινε γνωστό την περασμένη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Πέντε ημέρες μετά αποκαλύπτονται κι άλλες τραγικές διαστάσεις στην υπόθεση. Όπως είχε γίνει γνωστό, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες στο σημείο του συμβάντος, ενεργή φωτιά δεν υπήρχε και ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός στο εσωτερικό του σπιτιού του.

Η φωτιά, όμως, είχε εκδηλωθεί δύο 24ωρα νωρίτερα, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και η σορός του εντοπίστηκε επειδή αναζητούσαν τον μοναδικό ένοικο του σπιτιού οι γείτονες και η οικογένειά του. Αυτό που δεν έγινε επίσης γνωστό από τις πρώτες ώρες ήταν το γεγονός ότι μαζί με τον 47χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο, “έφυγαν” και τα δύο σκυλιά του. Οι πιστοί του σύντροφοι, οι φίλοι που βρισκόταν μαζί του στο σπίτι την ώρα τις πυρκαγιάς. Τα σώματα των δύο σκυλιών βρέθηκαν απανθρακωμένα.

Ο 47χρονος όμως είχε και ένα τρίτο σκυλί, τη Ρούμπι, ένα μπουλ μαστιφ το οποίο τη στιγμή της τραγωδίας ήταν δεμένο στην αυλή, σε ένα στενό κλουβί. Οχτώ ολόκληρες ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά, το όμορφο αυτό σκυλί παραμένει στον ίδιο χώρο. Δεμένο στην αυλή, σε ένα κλουβί ακατάλληλο, γεμάτο περιττώματα, χωρίς νερό και τροφή.

Η Ρούμπι πρέπει να διασωθεί, καθώς οι συγγενείς του 47χρονου που ζουν εκτός Κρήτης δεν μπορούν να την υιοθετήσουν.

Τις τραγικές διαστάσεις της ιστορίας αυτής έφερε στο φως σε μια σπαραξικάρδια ανάρτηση η κ. Λήδα Σηφοδασκαλάκη. Αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

“Ένα τραγικό γεγονός συνέβη το Σάββατο 24/02/2024, όταν ένας άντρας 47 χρονών πέθανε από αναθυμιάσεις μέσα στο σπίτι του, που είχε πάρει φωτιά, στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων. Το γεγονός αποκαλύφθηκε 3 μέρες μετά, αφού ο γείτονας και η οικογένεια του τον αναζήτησαν και ενημέρωσαν αστυνομία και πυροσβεστική.
Υπάρχει όμως μια άλλη τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του 47χρονου. Υπάρχουν 3 τραγικές φιγούρες σκύλων, που για αυτές κανένας δεν μίλησε, κανένας δεν έγραψε σε δελτίο τύπου, κανένας δεν νοιάστηκε.
Μέσα στο σπίτι του 47χρονου υπήρχαν 2 σκυλιά, που κάηκαν μαζί του και βρέθηκαν απανθρακωμένα!!!
Έξω από το σπίτι στον αύλειο χώρο, υπάρχει ακόμα σε στενό κλουβί, μέσα στα περιττώματα της, χωρίς φαγητό και νερό η Ρούμπι, ένα μπουλ μαστιφ που άνηκε στον 47χρονο και δυστυχώς αφέθηκε εκεί μόνη της μετά το θάνατο του 47χρονου, ενώ εμείς ενημερωθήκαμε από τους γείτονες για την ύπαρξη της.
Εδώ και μια βδομάδα η Ρούμπι είναι εγκαταλειμμένη και η μοίρα της είναι άγνωστη, καθώς η οικογένεια του θανόντος κηδεμόνα βρίσκεται Αθήνα και ενώ κατέβηκαν για την κηδεία του 47χρονου, δεν μερίμνησαν για το τι θα γίνει με την Ρούμπι και σε επικοινωνία μας δήλωσαν, ότι δεν έχουν την δυνατότητα να την πάρουν μαζί τους.
Η Ρούμπι είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, πολύ φιλική με ανθρώπους και ζώα και γνωρίζουμε ότι έχει μικροτσίπ στο όνομα του θανόντος κηδεμόνα της. 😿🙀
Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε χώρο να τη φιλοξενήσουμε, αλλά αν κάποιος προσφέρει φιλοξενία, μπορούμε να την προωθούμε για υιοθεσία.
Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ρούμπι με φιλοξενία ή πιθανώς να την υιοθετήσει, ας επικοινωνήσει με τα τηλ 6945727300 & 6945900339
Λυπούμαστε που μετά το θάνατο του ανθρώπου της και των φίλων της, η Ρούμπι βρίσκεται στα αζήτητα, και αφέθηκε από όλους σε απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς καν οι συγγενείς να μεριμνήσουν έστω για το φαγητό, το νερό και την καθαριότητα της, εις μνήμη του κηδεμόνα της που την αγαπούσε…..
Δεν μπορούμε ως εθελοντές να επωμιζόμαστε όλη αυτήν ανευθυνότητα και την σκληρότητα προς τα ζώα………”

Δείτε την ανάρτησή της:

cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.