Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Ημερομηνία:

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις.

Η δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας σε όλη τη χώρα, έχει δρομολογηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς 107 προτάσεις εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, 107 σχετικές προτάσεις, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με κονδύλια ύψους 41,22 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για προτάσεις που κατατέθηκαν από Δήμους, Περιφέρειες και Ιερές Μονές από όλη την επικράτεια.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, έργα για τη δημιουργία ή και την ανάδειξη μονοπατιών στα Αστερούσια της Κρήτης, στην Κάλυμνο, στη Φολέγανδρο, σε Δήμους της Περιφερείας Πελοποννήσου, σε Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και σε Νησιωτικούς Δήμους και πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα υπουργεία, στόχος του έργου είναι η δημιουργία και η ανάδειξη ενός εκτεταμένου δικτύου πεζοπορικών μονοπατιών, το οποίο εκτείνεται σε όλη την επικράτεια, συμβάλλοντας στη διατήρηση και στην προστασία της υπαίθρου, της φυσικής, αλλά και της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Σημειώνεται, πως στην αρχική Υπουργική Απόφαση (Οκτώβριος 2024) είχαν εγκριθεί 64 προτάσεις, ενώ με αυτή τη νέα Υπουργική Απόφαση εγκρίνονται ακόμη 43, μετά την εμπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης και της Επιτροπής Ενστάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Η εν λόγω δράση έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και, ειδικότερα, στον ‘Αξονα 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» του άξονα «Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης», με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης και χρηματοδότησης τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

 

ΠΗΓΗ: CRETALIVE NEWS

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Διακοπή εξυπηρέτησης κοινού αύριο Παρασκευή 26-6-2026...

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας...

Δήμος Χερσονήσου:Μεγάλες στιγμές πολιτισμού στο 3ο Φεστιβάλ...

Μεγάλες στιγμές πολιτισμού στο 3ο Φεστιβάλ Τεχνών & Πολιτισμού...

Χανιά: Διακοπή εξυπηρέτησης κοινού αύριο Παρασκευή 26-6-2026...

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας...

Δήμος Χερσονήσου:Μεγάλες στιγμές πολιτισμού στο 3ο Φεστιβάλ...

Μεγάλες στιγμές πολιτισμού στο 3ο Φεστιβάλ Τεχνών & Πολιτισμού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: Διακοπή εξυπηρέτησης κοινού αύριο Παρασκευή 26-6-2026 το Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας...

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενισχύει ακόμη περισσότερο τη μικροκινητικότητα και τις «πράσινες» μεταφορές

Ο Δήμος Ρεθύμνης συνεχίζει να ενισχύει τη μικροκινητικότητα στην...

Δήμος Χερσονήσου:Μεγάλες στιγμές πολιτισμού στο 3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού

Μεγάλες στιγμές πολιτισμού στο 3ο Φεστιβάλ Τεχνών & Πολιτισμού...

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνέδριο για τον βιώσιμο τουρισμό στη Μεσόγειο

Στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου για τον Βιώσιμο Τουρισμό...