Δήμος Αγίου Νικολάου:Μέχρι 15 Μαρτίου καλούνται οι περιπτεριούχοι να προσαρμόσουν τον χώρο τους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της πόλης

Ημερομηνία:

Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022, καλούνται οι περιπτεριούχοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, να προσαρμόσουν τους χώρους τους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της πόλης.

Σε έγγραφο που απέστειλε (27/1) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Λεμπίδης, ζητείται από τους περιπτεριούχους να υποβάλλουν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία το σχέδιο διαχείρισης του περιπτέρου τους ( με σκαρίφημα ή τοπογραφικό), προκειμένου να εγκριθεί και να γίνει η ανάλογη διαγράμμιση του χώρου τους.
Σύμφωνα με την κοινοποίηση ο χώρος θα περιορίζεται στα τετραγωνικά που αναλογούν σε κάθε περίπτερο βάση του υφιστάμενου κανονισμού, χωρίς σταθερές κατασκευές και ανεμοθώρακες.

Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις του άρθρου 5 που προβλέπονται στην σχετική απόφαση.

Εξ άλλου όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινοχρήστων Χώρων κ. Μανόλης Λεμπίδης : “ Με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω πανδημίας, οι περιπτεριούχοι καλούνται να συμμορφωθούν στον κανονισμό λειτουργίας προκειμένου να μπει τάξη στον δημόσιο χώρο. Επιθυμούμε οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, δίχως να δημιουργούν ζητήματα αισθητικής και παρεμπόδισης της ασφαλούς κίνησης πολιτών και επισκεπτών με την επέκταση της εμπορικής τους δραστηριότητας”.

Να σημειώσουμε ότι το έγγραφο που απεστάλη σε όλους τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου κλάδου, καταδεικνύει την υποχρέωση τους να διεκπεραιώσουν μέχρι 15 Μαρτίου τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου που τους αναλογεί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διατηρεί την πρώτη...

Μοναδική βραβευμένη τουριστική μαρίνα του νησιού η Μαρίνα Αγίου...

Λασίθι:Άρθρο της Ευαγγελίας Φανουράκη για την Σπιναλόγκα

Η Σπιναλόγκα ως εσωτερική αποικία Στίγμα, μνήμη και αξιοπρέπεια: διαβάζοντας...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου διατηρεί την πρώτη...

Μοναδική βραβευμένη τουριστική μαρίνα του νησιού η Μαρίνα Αγίου...

Λασίθι:Άρθρο της Ευαγγελίας Φανουράκη για την Σπιναλόγκα

Η Σπιναλόγκα ως εσωτερική αποικία Στίγμα, μνήμη και αξιοπρέπεια: διαβάζοντας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Αθλητικό τετραήμερο με δράσεις που εκτείνονται από τη γιόγκα έως τα διαπανεπιστημιακά πρωταθλήματα

Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, στο Πανεπιστημιακό...

Έρευνα συνδέει την έκθεση της μητέρας σε τοξικές ουσίες και άγχος με εμφάνιση αυτισμού στο παιδί

Οι συσχετίσεις παρατηρήθηκαν για επαγγέλματα στα οποία εργάζονταν οι...

ΟΠΕΚΑ: Ολοκλήρωση του Β’ Κύκλου Αιτήσεων Α21- Επίδομα Παιδιού 2026

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί πάλι στις 29/05/2026. Με επιτυχία...