Επαφές του Οικουμενικού Πατριαρχείου με Τσίπρα – Ιερώνυμο

Στις διμερείς επαφές είναι σαφές πως θα τεθούν επί τάπητος οι σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους και η προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση

Επαφές του Οικουμενικού Πατριαρχείου με Τσίπρα – Ιερώνυμο . Στις διμερείς επαφές είναι σαφές πως θα τεθούν επί τάπητος οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους και ….

Στην Αθήνα μεταβαίνει αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να έχει συνομιλίες τόσο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις και με υπηρεσιακούς παράγοντες, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στις διμερείς επαφές είναι σαφές πως θα τεθούν επί τάπητος οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους και η προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται από τον Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων, Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Γαλλίας, Εμμανουήλ και τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιο, ενώ εκ μέρους των Επαρχιών Κρήτης και Δωδεκανήσου, το «παρών» θα δώσουν ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, και ο Αρχιμανδρίτης, Ιωακείμ.

Ακολουθεί σχετικό ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου:

«Ανακοινούται διά του παρόντος ότι κατά την τελευταίαν συνεδρίαν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, προτάσει της Α.Θ. Παναγιότητος, απεφασίσθη όπως Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μεταβή εις Αθήνας διά να έχη συνομιλίας μετά του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Αλεξίου Τσίπρα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ως, ενδεχομένως, και υπηρεσιακών παραγόντων, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Η Αντιπροσωπεία θα τελή υπό την ηγεσίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, μέλη δε αυτής θα είναι οι Σεβ. Μητροπολίται, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, εκ μέρους των Επαρχιών Κρήτης και Δωδεκανήσου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου».

Εξάλλου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διορίσει ως επικεφαλής του ανασυσταθέντος Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Μιχαήλ Anishchenko, ο οποίος διακόνησε επί σειρά ετών ως ιερατικώς προϊστάμενος της Ορθόδοξης Κοινότητας στην Αττάλεια (Τουρκία), που υπάγεται στη Μητρόπολη Πισιδίας».

Σχετικά άρθρα:

Η μισθοδοσία των κληρικών στη συνάντηση Γαβρόγλου – Εκκλησίας

Γαβρόγλου: Σύστημα διορισμού με προϋπηρεσία και επιστημονικά κριτήρια

Τα σχόλια είναι κλειστά.