Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ε.Δ.Ε.Υ.Ε.Π.

Ημερομηνία:

Αίτημα Συνάντησης Ενημέρωσης & Προετοιμασίας της Επιχειρηματικής Κοινότητας της Κρήτης Σχετικά με τις Επιταχυνόμενες Έρευνες Υδρογονανθράκων.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Έχω την τιμή να επικοινωνήσω μαζί σας, σε συνέχεια της τελευταίας συνεδρίασης (16/01/2024) του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου της Κρήτης, η οποία φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων. Οι θεσμικοί εκπρόσωποι του συνόλου της Επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, δηλαδή οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων κ.κ. Γ. Αλιφιεράκης/ Ηρακλείου, Γ. Γιακουμάκης/ Ρεθύμνου, Θ. Χαριτάκης/ Λασιθίου, παρουσία και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας της Κρήτης κ. Μιχάλη Βάμβουκα, αποφάσισαν ομόφωνα να με εξουσιοδοτήσουν για να τους εκπροσωπήσω στην επιδίωξη της αναγκαίας και έγκαιρης εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ενημέρωσης & προετοιμασίας της τοπικής Οικονομίας σχετικά με τις επιταχυνόμενες έρευνες Υδρογονανθράκων νότιο-δυτικά της Κρήτης.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Ευρώπης και την Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του νησιού μας, διαθέτουμε ήδη σαφείς ενδείξεις ότι Νοτιοδυτικά της Κρήτης επιταχύνονται οι έρευνες υδρογονανθράκων. Καθώς πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι σύντομα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των σεισμικών ερευνών από την πολυεθνική κοινοπραξία των επιχειρήσεων που μίσθωσε από την Ελληνική Πολιτεία τα συγκεκριμένα «θαλάσσια οικόπεδα», γίνεται πλέον σαφές ότι στην πιθανή περίπτωση σαφών θετικών συμπερασμάτων θα προωθηθεί σε μερικούς μήνες ερευνητική γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή της Π.Ε. Χανίων.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Κρήτης ζητάμε να καταρτιστεί με διαφάνεια, μελέτη και συναίνεση συγκεκριμένο παραγωγικό πλαίσιο συνεργασίας και αποτελεσματικής προετοιμασίας της τοπικής Οικονομίας για τις επικείμενες πολυδιάστατες προκλήσεις. Αναμφίβολα, οι πιθανές επενδυτικές εξελίξεις, θα προκαλέσουν καταλυτικές ανακατατάξεις σε αρκετούς τομείς της τοπικής Οικονομίας της Κρήτης (π.χ. εφοδιαστική αλυσίδα, κατασκευές-δομικά υλικά, υπηρεσίες, κτηματαγορά, λιμενικές υποδομές, εργατικό δυναμικό, διαχείριση νερού).

Για το λόγο αυτό ζητάμε – θεσμικά και δημόσια – από την Ελληνική Πολιτεία την πραγματοποίηση συνάντησης με σκοπό την άμεση ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή της Επιχειρηματικής κοινότητας της Κρήτης στο ενεργειακό και αναπτυξιακό της Μέλλον.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης

Αντώνης Ροκάκης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Τι βρέθηκε στο βαν του 58χρονου...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τη...

Χανιά:Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή με...

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή επισκέφθηκαν την Πέμπτη 12...

Κρήτη: Τι βρέθηκε στο βαν του 58χρονου...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τη...

Χανιά:Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή με...

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή επισκέφθηκαν την Πέμπτη 12...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας μετονομάστηκε σε Αίθουσα «Γεώργιος Γραμματικάκης»

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας. Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας...

ΟΦΗ: Έτοιμος για Ολυμπιακό – Η αποστολή του Κόντη για το ματς στο Παγκρήτιο

Με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3)...

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τρία...

Οι τουρίστες δίνουν στην Κρήτη «ασημένιο» μετάλλιο για τα ξενοδοχεία της

Τι δείχνει η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ. Μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ παρουσιάζει...