«Έρχεται παρατεταμένη θερμή περίοδος» προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος – Προβλέπει ακόμη και 42άρια

Ημερομηνία:

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου με τις προβλέψεις του για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για παρατεταμένο κύμα ζέστης που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, με τον Γιάννη Καλλιάνο να επισημαίνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου προβλέπεται να είναι το πιο θερμό της σεζόν, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτηση στα social media, αν και το φετινό καλοκαίρι εξελίχθηκε μέχρι στιγμής ήπια, από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου. Ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί για νέο κύμα καύσωνα, τονίζοντας ότι «η πιο ουσιαστική άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινά από το Σάββατο (22/8), καθώς θερμότερες αέριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα φτάσουμε τοπικά τους 39-40 βαθμούς Κελσίου», με τον υδράργυρο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα κυρίως στη Θεσσαλία, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Στερεάς, στη Δυτική Στερεά και στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο. Για την Αθήνα, προβλέπονται θερμοκρασίες γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο μετεωρολόγος υπογραμμίζει πως «από την Τρίτη (25/8) και μετά, τα προγνωστικά στοιχεία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας».

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να φτάσει τους 40-41, ίσως και τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Παρότι το σενάριο αυτό «δεν έχει κλειδώσει», ο ίδιος σημειώνει πως «είναι ακόμα νωρίς για να θεωρήσουμε αυτές τις τιμές δεδομένες» και ότι υπάρχει «σημαντική αβεβαιότητα στα προγνωστικά μοντέλα, τόσο ως προς την κορύφωση όσο και ως προς τη διάρκεια του θερμού επεισοδίου».

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν πρόκειται για ζέστη 2-3 ημερών, αλλά για πιθανώς παρατεταμένη θερμή περίοδο, με την εκτίμηση πως το φαινόμενο μπορεί να διατηρηθεί έως τις 26-27 Αυγούστου ή ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Ο μετεωρολόγος, βασιζόμενος στα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, αναφέρει ότι «ενώ για αρκετό διάστημα οι πολύ θερμές αέριες μάζες επηρέαζαν τη Δυτική και Νοτιοδυτική Ευρώπη, τώρα αλλάζει η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε θερμές αέριες μάζες να κινηθούν προς την περιοχή μας». Τονίζει, ωστόσο, πως αυτό δεν σημαίνει ότι αναμένονται οι ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη Γαλλία και την Ισπανία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνήγορος του Πολίτη: Ανησυχία μετά τις καταγγελίες...

Ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να...

Εκατό παιδιά τον μήνα στα νοσοκομεία λόγω...

«Έρχονται ανήλικα παιδιά στα επείγοντα από χρήση αλκοόλ που...

Συνήγορος του Πολίτη: Ανησυχία μετά τις καταγγελίες...

Ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να...

Εκατό παιδιά τον μήνα στα νοσοκομεία λόγω...

«Έρχονται ανήλικα παιδιά στα επείγοντα από χρήση αλκοόλ που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκατό παιδιά τον μήνα στα νοσοκομεία λόγω κατανάλωσης αλκοόλ – «Κανένας έλεγχος» λέει ο Γιαννάκος

«Έρχονται ανήλικα παιδιά στα επείγοντα από χρήση αλκοόλ που...

Κρήτη: Συνεχίζουν να “καταρρέουν” αφυδατωμένα όρνεα! (Βίντεο)

Τα πτηνά προσπαθούν να προστατευτούν και να δροσιστούν -...

Φοινικόδασος Πρέβελη: Υπάρχει ζωή και… βλάστηση μέσα στα καμένα! (ΦΩΤΟ)

Αισιόδοξα μηνύματα - Τί έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες. Αναγεννάται απ’...