Στο gov.gr η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2022 – Μέσω internet η αίτηση

Ημερομηνία:

Από σήμερα το απόγευμα είναι διαθέσιμη στο gov.gr η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2022. Με τον τρόπο αυτό συστηματοποιείται και επιταχύνεται η υποβολή, η συλλογή και η επεξεργασία των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης. Η ψηφιοποίηση της υπηρεσίας πραγματοποιείται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Με τη νέα διαδικασία, ο αγρότης μπορεί πλέον να υποβάλει την αίτησή του διαδικτυακά, είτε ο ίδιος, είτε με τη συνδρομή των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ).

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του eae.opekepe.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιούνται ψηφιακά, με αμεσότητα, ταχύτητα, διαφάνεια και χωρίς επιβαρύνσεις.

Ικανοποιείται έτσι, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της χώρας και των 412 ΚΥΔ που ήδη λειτουργούν, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. Περαιτέρω, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος και διευκολύνοντας τη διασταύρωση των στοιχείων.

Η υλοποίηση της πλατφόρμας έγινε από τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία και φιλοξενείται στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud).

Με αυτό τον τρόπο, υλοποιείται μια ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα και εκπληρώνεται η κυβερνητική δέσμευση για μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης σε δημόσιο υπολογιστικό νέφος.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καμπανάκι για το δημογραφικό: Οι θάνατοι ξεπερνούν...

Στα νησιά-σύνορα της Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, η δημογραφική...

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις...

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...

Καμπανάκι για το δημογραφικό: Οι θάνατοι ξεπερνούν...

Στα νησιά-σύνορα της Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, η δημογραφική...

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις...

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Έκρηξη των last minute κρατήσεων και σεζόν έως τον Νοέμβριο

Ο ελληνικός τουρισμός αλλάζει ρυθμό, καθώς οι ταξιδιώτες εγκαταλείπουν...

Καμπανάκι για το δημογραφικό: Οι θάνατοι ξεπερνούν κατά πολύ τις γεννήσεις στην Ελλάδα

Στα νησιά-σύνορα της Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, η δημογραφική...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε ύπαιθρο – Πάνω από 2.500 ευρώ το πρόστιμο!

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...