Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω Αλλαγή ώρας: Εντέλει θα καταργηθεί;

Ημερομηνία:

Την απάντηση δίνει η κυβέρνηση
Κι όμως την απάντηση έδωσε ο Κώστας Σκρέκας

Για την αλλαγή της ώρας και κατά πόσο θα έπαιζε ρόλο στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας μίλησε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα «έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη».

«Εννέα στα δέκα νοικοκυριά, έχουν οριζόντια έκπτωση»
Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση τόνισε πως έρχεται αρκετά δύσκολος χειμώνας ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ενεργειακός στραγγαλισμός της Ευρώπης από τη Ρωσία, έχει εκτινάξει τις τιμές κυρίως στο φυσικό αέριο.

«Η κυβέρνηση έθεσε εξαρχής δυο προτεραιότητες, αφενός να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια και αφετέρου να την παρέχει σε προσιτές τιμές στους καταναλωτές. Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη», είπε ,μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα ο κ Σκρέκας επεσήμανε πως «9 στα 10 νοικοκυριά, έχουν οριζόντια έκπτωση που απορροφά το 90% των αυξήσεων, ενώ για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν περισσότερες από 500 Kwh τον μήνα, η απορρόφηση των αυξήσεων φτάνει στο 80% και προβλέπεται επιπλέον έκπτωση εφόσον καταναλώσουν 15% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Για την αλλαγή της ώρας
Σε ερώτηση σχετικά με την αλλαγή ώρα και κατά πόσο ισχύουν οι φήμες περί κατάργησης ο υπουργός είπε: «Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Όμως, αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας».

Επομένως το μέτρο, τουλάχιστον φέτος δεν καταργείται με την αλλαγή ώρας να γίνεται κανονικά όπως κάθε χρόνο.

Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω
Κάθε Οκτώβριο και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή του μήνα η ώρα αλλάζει. Έτσι και φέτος τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω.

Στις 4 το πρωί τα μη ψηφιακά ρολόγια πρέπει να ρυθμιστούν και να δείξουν ξανά 03:00 ενώ τα ψηφιακά ρολόγια καθώς και οι «έξυπνες» συσκευές θα αλλάξουν μόνες τους την ώρα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846...

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

“Μεταμορφώνοντας ένα Έθνος”: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο. Ο Κρητικός Σύλλογος...

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846...

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

“Μεταμορφώνοντας ένα Έθνος”: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο. Ο Κρητικός Σύλλογος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δολοφονία Κρήτη – πατέρας 21χρονου Νικήτα: «Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω ας τον σκότωνε»

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν τον 21χρονο Νικήτα στον Χώνο...

Κηδεία Νικήστρατου: Μια μεγάλη συγγνώμη και μια υπόσχεση για τον αδικοχαμένο νεαρό

Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ....

«The Crete Trip 2026»: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διεθνών φοιτητών στην Ελλάδα

Για 14η χρονιά, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει...

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του πρασίνου σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις σε πάρκα Γεωργιάδη και...