Ηράκλειο:Η Γωγώ Μηλάκη στο σύλλογο Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος”

Ημερομηνία:

Γωγώ Μηλάκη : Πίστη στη Ζωή και τον Άνθρωπο

Αφιέρωμα στη Μικρασιάτισσα Μάνα και το κληροδότημά της

“Εμείς παιδί μου, αφήσαμε την ψυχή μας εκεί, εδώ ήρθε το σώμα μας μόνο για να φτιάξει ένα σπιτικό να ζήσετε εσείς”. Με τα λόγια της θείας Μαρίας, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση η Γωγώ Μηλάκη, Παθολόγος -Ογκολόγος MD Μετεκπαιδευθείσα στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας Καρκίνου Μαστού, Διευθύντρια Ογκολογικού Τμήματος Creta Interclinic HHG και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης συναντήθηκε με το σύλλογο Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος”.

Μίλησε για το ταξίδι από την πρόληψη στη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου μαστού. Εξήγησε τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του μαστού και τις θεραπείες που εφαρμόζονται μετά τη διάγνωση.

Η συνάντηση αφιερώθηκε στη Μικρασιάτισσα Μάνα. Τη Μαρία. Τη γυναίκα που ως πρόσφυγας έφερε μαζί της στην Κρήτη την εικόνα της Παναγίας που η κ. Μηλάκη κράτησε στα χέρια της, ανασύρωντας μνήμες:

“Η μεγαλύτερη έγνοια της, εκτός από την ίδια και τα παιδιά της, ήταν να διασώσει και να μεταφέρει στην άλλη πατρίδα τα εικονίσματα και τα θρησκευτικά κειμήλια της οικογένειας, προστατεύοντας τα με κάθε τρόπο και παράλληλα αντλώντας δύναμη από την ύπαρξη τους.

Και όλα αυτά τα χρόνια οι ηρωικές γυναίκες-πρόσφυγες πάλεψαν για την επιβίωση, την ενσωμάτωση και την αποκατάσταση στην Ελλάδα. Έγιναν οι κομιστές της μεταφοράς των πολιτιστικών στοιχείων, των ιερών εικόνων και θείων κειμηλίων, από τις πατρίδες, που άφησαν πίσω. Ενταγμένες στην παραγωγική διαδικασία και με πολλούς αγώνες για τις ίδιες και τα μέλη της οικογένειάς τους στήριξαν Οικογένεια, Πολιτισμό και τη Νέα Πατρίδα. Γι’ αυτό και τους οφείλουμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ.Το κληροδότημα είναι η πίστη στη ζωή και στον άνθρωπο, στη δύναμή του να ξεπερνά τις δυσκολίες και να δημιουργεί από την αρχή!.

“Εμείς παιδί μου, αφήσαμε την ψυχή μας εκεί, εδώ ήρθε το σώμα μας μόνο για να φτιάξει ένα σπιτικό να ζήσετε εσείς”.

Η Γωγώ Μηλάκη είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό “Για την Κρήτη μας” με επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη για την λειτουργία μηχανισμού...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με...

Hράκλειο:Μήνυμα Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για...

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρεται σε δήλωση...

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη για την λειτουργία μηχανισμού...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με...

Hράκλειο:Μήνυμα Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για...

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρεται σε δήλωση...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Chevron: Δύο ρήτρες στις συμβάσεις με δημόσιο, δείχνουν ΑΟΖ με Λιβύη

Οι ρήτρες στις συμβάσεις με Chevron για τα blocks...

Επιστολή των ομάδων και συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ στην Κρήτη για τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

"Η καλύτερη τιμή της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας...

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη για την λειτουργία μηχανισμού προστασίας κόκκινων αγροτικών δανείων.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, με...

Εορτολόγιο 9 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...