Ηράκλειο: Μεγάλες ελλείψεις δασκάλων στα σχολεία!

Τραγικές παραμένουν οι ελλείψεις δασκάλων στον νομό Ηρακλείου, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η τρίτη φάση προσλήψεων από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά τα κενά εκπαιδευτικών, μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευσης, ανέρχονται επισήμως σε 216. Ενδεικτικό το γεγονός ότι εννιά ολοήμερα τμήματα, (οκτώ σε δημοτικά και ένα νηπιαγωγείο) εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, καθώς οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν για να κρατήσουν το μεσημέρι τα παιδιά στα σχολεία.

Τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τα οποία έδωσαν στη δημοσιότητα συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία για τα κενά, ανά ειδικότητα. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Έπειτα από τη Γ’ φάση προσλήψεων που πραγματοποιήθηκε στις 11/10/2019 και ξεπερνώντας πλέον τον έναν μήνα από την έναρξη των μαθημάτων, δυστυχώς τα κενά στο νόμο Ηρακλείου παραμένουν αρκετά.

Συγκεκριμένα, 8 ολοήμερα τμήματα σε ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία και 1 ολοήμερο τμήμα νηπιαγωγείου παραμένουν κλειστά!!!

Επιπλέον το ολοήμερο τμήμα, σε πολλά σχολεία, υπολειτουργεί λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε ειδικότητες. Σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται και στην ολοκλήρωση του προγράμματος της πρωινής ζώνης σε σχολεία της ενδοχώρας.

Όσον αφορά την ειδική αγωγή τα κενά στην παράλληλη στήριξη των δασκάλων είναι 129, ενώ των νηπιαγωγών 18.

Σας παραθέτουμε τα κενά ανά ειδικότητα:

Δάσκαλοι (ΠΕ70): 11

Νηπιαγωγοί (ΠΕ60): 1

Δάσκαλοι ειδικής αγωγής (ΠΕ71,ΠΕ70 ΕΑΕ): 1

Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής (ΠΕ60 ΕΑΕ): 1

Παράλληλη στήριξη: 147

Τμήματα υποδοχής: 12

Γαλλικής γλώσσας (ΠΕ05): 2

Αγγλικής γλώσσας (ΠΕ06): 3

Γερμανικής γλώσσας (ΠΕ07): 1

Καλλιτεχνικών (ΠΕ08): 4

Φυσικής αγωγής (ΠΕ11): 9

Μουσικής (ΠΕ79): 11

Πληροφορικής (ΠΕ86): 6

Θεατρικής αγωγής (ΠΕ91): 7

Σύνολο: 2016

*Τα κενά είναι επεξεργασμένα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου»

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης και ο Τηλέμαχος Παπαδόπουλος, μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.