Καραπαπάς: «Ο Ολυμπιακός επιλέγει, δεν επιλέγεται»

«Ο Ολυμπιακός επιλέγει, δεν επιλέγεται» τόνισε κατηγορηματικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς με αφορμή το θέμα του Μόργκαν Ντε Σάνκτις, με τον οποίο ναι μεν συζήτησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας χωρίς ωστόσο να του καταθέσουν πρόταση συνεργασίας, αφού όπως επεσήμανε, επίσης, στο Κανάλι Ενα το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ολυμπιακού: «Είδαμε τον κ. Ντε Σάνκτις, τον κ. Σαμπαντίνι κι άλλους δεκαπέντε. Δε βιαζόμαστε καθόλου, μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα, σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Αναλυτικά ο κ. Καραπαπάς δήλωσε στην εκπομπή του Καναλιού Ενα, «Μένουμε Πειραιά»:

Για τα διαρκείας:

 

«Το πάθος συνδέεται και με τα χρώματα του συλλόγου. είναι μία χρονιά που γυρνάει ο κόσμος στο γήπεδο και ελπίζω να μην έχουμε πάλι τα ίδια των τελευταίων χρόνων. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τρομερή, καλή, έχουμε όριο 22.500 εισιτήρια διαρκείας και νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Αυτό είναι το όριο που έχουμε. Έχω το προαίσθημα ότι θα πάμε καλά φέτος στην Ευρώπη και συνήθως σε αυτά δεν πέφτω έξω. Όταν η ομάδα είναι στα δύσκολα χρειάζεται τον κόσμο της περισσότερο, έτσι και αλλιώς αυτό ισχύει και στη ζωή, στα δύσκολα μετράμε τους φίλους και τους ανθρώπους μας».

Για τις μεταγραφές και την αγορά διαρκείας από τον κόσμο:

«Όταν ο Ολυμπιακός είναι και σε καλό φεγγάρι και παίζει και καλή μπάλα, είναι το ιδανικό για εκείνον που είναι στο γήπεδο. Αλλά εγώ είμαι με τη νοοτροπία των Άγγλων, του υποστηρικτή. Που θέλει τον κόσμο να είναι δίπλα στην ομάδα πάντοτε. Και στα δύσκολα. Εξάλλου, στα δύσκολα μετράμε τους φίλους μας. Εκείνος που πηγαίνει να βγάλει το διαρκείας μέσα στο λιοπύρι, δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα παίζει. Αλλά να δει τη φανέλα και το χορτάρι… Τρελαίνεται στην ιδέα να χάσει το γήπεδο. Φέτος θα έχουμε και πάρα πολύ καλούς παίκτες στη συνέχεια και θα το απολαύσουμε όλοι».

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή και τις εξελίξεις με Ντε Σάνκτις:

«Καμιά φορά, σκεφτόμαστε και εμείς αν πρέπει κάθε μέρα να βγαίνουμε και να απαντάμε στις γραφικότητες. Καταντάει κουραστικό να σχολιάζουμε συνέχεια αυτά που γράφονται, είναι τόσο άσχετοι και θα πρέπει να εξηγούμε ότι ο σχεδιασμός δε γίνεται τον Ιούνιο. Το τελευταίο διάστημα έχουμε συναντήσει 20 τεχνικούς διευθυντές. Ισπανούς, Γερμανούς. Μέσα σε αυτούς και ο Ντε Σάνκτις. Πλέον στην ευρωπαϊκή αγορά εμείς διαλέγουμε. Εμείς θα κρίνουμε αν το πακέτο που έχει, πληροί τις προϋποθέσεις. Και δεν καιγόμαστε καθόλου. Γιατί ο σχεδιασμός μιας ομάδας δεν γίνεται τον Ιούνιο. Γίνεται όλο τον χρόνο. Το τιμ με τον κ. Μοντεστό, τον κ. Καρεμπέ, τον κ. Τοροσίδη, τον κ. Ντε Μπαρτόλο, δούλευαν και δουλεύουν όλο τον χρόνο. Δόξα τω Θεώ είμαστε πολύ οργανωμένοι. Υπάρχουν λίστες από την αρχή της χρονιάς. Παίκτες που παρακολουθούμε διαρκώς. Δεν μαζευόμαστε και τα λέμε μια μέρα».

Ξαναλέω. Είδαμε τον κ. Ντε Σάνκτις, τον κ. Σαμπαντίνι και άλλους δεκαπέντε. Δε βιαζόμαστε καθόλου, μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα, σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Και ο σχεδιασμός τώρα υλοποιείται. Δεν σχεδιάζουμε τώρα. Αν πρέπει να το εξηγούμε και αυτό κάθε μέρα, είναι σαν να λέμε ότι ένας τραυματίας ποδοσφαιριστής… ξεκουράζεται στο σπίτι του… Όσον αφορά τον οργανισμό του Ολυμπιακού, είναι απόλυτα λειτουργικός, σε όλα τα επίπεδο. Εξελίσσεται, δουλεύει, δυναμώνει. Και να είναι όλοι σίγουροι ότι η ομάδα που θα δουν στο γήπεδο φέτος, θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Εγώ τουλάχιστον που ξέρω μερικά πράγματα παραπάνω είμαι πεπεισμένος… Η ομάδα θα είναι πιο δυνατή και μεταγραφικά, αλλά και στο οργανόγραμμα, η ομάδα θα κάνει την κατάλληλη επιλογή. Σε οποιαδήποτε θέση για το οργανόγραμμα, ο Ολυμπιακός θα επιλέξει. Υπάρχει ολόκληρο τιμ που κάνει τον σχεδιασμό και αυτός φτάνει στον προπονητή. Εκείνος αποφασίζει. Δεν αποφασίζει άλλος. Ο προπονητής κάνει κουμάντο, δεν κάνει ο τεχνικός διευθυντής και ο αθλητικός διευθυντής. Και εμείς τώρα κάνουμε διαπραγματεύσεις, αφού τα έχουμε κάνει όλα αυτά, από πριν. Τις λίστες, τον σχεδιασμό. Ο προπονητής παίρνει λίστες και επιλέγει και αναλόγως προχωρούν οι κινήσεις. Δεν θα πάρουμε την ντουντούκα να ανακοινώνουμε με ποιους μιλάμε και πόσο κοντά είμαστε. Καμία ομάδα δεν το κάνει αυτό. Κάποια στιγμή θα πω αναλυτικά το πως γίνεται ο σχεδιασμός. Υπάρχουν λίστες από την αρχή και τις αναλύουμε ξανά και ξανά. Δε μαζευόμαστε μεταξύ μας και λέμε θα πάρουμε έξι παίκτες. Θα το μάθουν όταν πρέπει. Όταν θα αρχίσουν να έρχονται οι παίκτες θα λένε «τι έγινε τώρα;»».

Για την διάδοση των ειδήσεων από την Ιταλία, με τα ονόματα των Ντε Σάνκτις και Σαμπατίνι:

«Γιατί βγήκαν αυτά τα ονόματα; Των Ντε Σάνκτις και Σαμπατίνι; Θα σας εξηγήσω. Στην Ιταλία υπάρχουν οι ‘ειδικοί’ των μεταγραφών, οι οποίοι αναφέρουν τις ειδήσεις. Τις παίρνει όλη η Ιταλία, φτάνουν στην Ελλάδα και από εκεί πάμε στο επίπεδο «έκλεισε». Δεν είναι έτσι. Έχουμε δει παραπάνω από 15 ανθρώπους, για τη θέση. Πιστέψτε με είναι ένα θέμα που το ψάχνουμε διεξοδικά. Να το πως και αλλιώς. Όσον αφορά την ιστορία με τον κύριο Ντε Σάντκιτς και τον κύριο Σαμπαντίνι, βγήκαν αυτά τα ονόματα γιατί στην Ιταλία υπάρχει η συνήθεια που υπάρχουν αυτοί στο twitter οι οποίοι γράφουν τα δικά τους, έρχεται στην Ελλάδα το τι έγραψε ο Ντι Μάρτζιο και μετά εδώ τα σάιτ στην Ελλάδα έρχονται και πηγαίνουν το θέμα ένα βήμα παραπέρα «έκλεισε ο τάδε», δεν είναι έτσι όμως. Τα πράγματα είναι πιο απλά, ο Ολυμπιακός έχει δει παραπάνω από δεκαπέντε ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μιλάει απευθείας με τους μεγαλύτερους ατζέντηδες στον κόσμο. Οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες, δεν περιμένουμε να ανοίξουν. Ίσως άλλοι θέλουν, μέσω του Ολυμπιακού, να ανοίξουν τέτοιες πόρτες. Για να απορρίψει κάποιος κάτι, θα πρέπει να του έχει γίνει πρόταση… Δυστυχώς δεν υπάρχει και ο χρόνος ελέγχου. Μια είδηση γίνεται αυτοματισμός και γίνεται και σε πολύ πιο σοβαρά θέματα, αυτό, όχι μόνο σε θέματα ποδοσφαίρου.

Πολύ κοντά είναι οι μέρες των ανακοινώσεων. Σιγά-σιγά θα αρχίσει και θα γεμίζει το νέο ρόστερ. Και ξαναλέω επειδή οι συζητήσεις είναι προχωρημένες με ορισμένους ποδοσφαιριστές. Είμαστε κοντά αυτές τις ημέρες για μεταγραφές. Τρίτη-Τετάρτη συγκεντρώνεται η ομάδα, στις 22 φεύγουμε για Αυστρία και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ευχάριστα για τον κόσμο».

Για τον Φρανσουά Μοντεστό: «Οτιδήποτε συμβαίνει με ανθρώπους του κλαμπ, όπως είναι ο Φρανσουά, γίνεται σε απόλυτη συνεννόηση. Ο Φρανσουά έχει μία διαδρομή στον Ολυμπιακό, ποδοσφαιριστής, διοικητικό στέλεχος, ήταν αρχηγός της ομάδας και όταν δεν ήταν στην ομάδα όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, πάντα βοηθούσε τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τονιστεί πως όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι φεύγουν από τον Ολυμπιακό, έχουν μία σχέση με την ομάδα, γυρίζουν πίσω και αυτό δεν είναι τυχαίο.

 

Θέλω να πω μία ιστορία. Το βράδυ που έχουμε αποκλειστεί από τη Γουλβς και είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, μετά τα ματς η αποστολή στο χώρο του εστιατορίου υπάρχει μία συγκεκριμένη δομή. Υπάρχει ένα τραπέζι για τους παίκτες, για τους προπονητές, για τη διοίκηση, για το σταφ. Εκείνο το βράδυ μετά τον αποκλεισμό ο προπονητής ζήτησε το τραπέζι να γίνει τετράγωνο και να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό έδειξε ότι είμαστε ένα. Το τρομερό ήταν πως σε εκείνο το τραπέζι, εκτός από τις κόκκινες φόρμες, ήταν και ένας άνθρωπος ο οποίος φορούσε τη φόρμα της Γουλβς, ο Ντανιέλ Ποντένσε. Είχε προκριθεί και αντί να πανηγυρίζει με την ομάδα του, ήταν μαζί μας, αυτό τα λέει όλα».

Για την ομάδα της νέας σεζόν:  «Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος από πέρσι, δυνατός και θα πετύχει όλους τους στόχους του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.