Κρήτη:Διεθνές Πρόγραμμα Κατάρτισης του Δικτύου MUS-E

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16:30 στο Ξενοδοχείο Κρήτη όπου από την Τρίτη 18 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα κατάρτισης καλλιτεχνών στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων για την ενσωμάτωση των Τεχνών στην Εκπαίδευση.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του Civil Society Cooperation in the field of Education and Training του Erasmus+ από το the International Yehudi Menuhin Foundation (IYMF) που εδρεύει στις Βρυξέλλες και θα συμμετέχουν σε αυτό μέλη του δικτύου MUS-E καθώς και εκπαιδευτικοί από τα Χανιά.
Από το 1993, το δίκτυο MUS-E προωθεί την ενσωμάτων των καλών τεχνών σε σχολεία για τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων με τρόπο που προωθεί την ενεργό εμπλοκή των μαθητών σε βιωματικές δραστηριότητες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε παιδιά που προέρχονται από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προκειμένου να προωθήσει την κοινωνική ένταξη και την συμπερίληψή τους καλλιεργώντας τη δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση και την ψυχική ανθεκτικότητά τους.
Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος κατάρτισης είναι να προσφέρει σε δεκαοχτώ (18) καλλιτέχνες εννέα (9) ευρωπαϊκών χωρών και επιλεγμένους εκπαιδευτικούς των Χανίων τη δυνατότητα βελτίωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων τους σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να τονώσουν τη δημιουργικότητα και να διευκολύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ καλλιτεχνών και παιδιών ενισχύοντας τους μεταξύ τους δεσμούς.
Η κατάρτιση συντονίζεται από ειδικούς στην ανάπτυξη και αξιοποίηση ψηφιακών εκπαιδευτικών τεχνολογιών από το Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικότερα από τα εργαστήρια TUC/MUSIC της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και TUC TIE της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Περιλαμβάνει θεματικά εργαστήρια που υποστηρίζουν καλλιτέχνες του δικτύου MUS-E. Επιπλέον, προβλέπονται επισκέψεις, ξεναγήσεις, καταρτίσεις και συζητήσεις με το οικείο προσωπικό:
• Στα ανωτέρω εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης
• Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το μουσείο του ιδρύματος
• Στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη Μητέρα
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να καταρτιστούν και στις τεχνολογίες τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης από εκπαιδευτικούς και στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Μέσα από τις ανωτέρω δράσεις, τα μέλη του δικτύου MUS-E θα ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στη χρήση ψηφιακών εργαλείων για την υποστήριξη των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων σε σχολεία και θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές. Περαιτέρω θα γνωρίσουν και θα ασκηθούν στην Εκπαιδευτική Οργανοποιία από τον μουσικό και ειδικό στο αντικείμενο κ. Γιώργο Γυπάκη.
Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος IYMF κ. Marianne Poncelet, τον συντονιστή της επιμόρφωσης κ. Μουμουτζή Νεκτάριο, μέλος ΕΔΙΠ στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και τους καλλιτέχνες του δικτύου MUS-E. Θα μπορέσουν, επίσης, να παρακολουθήσουν επιλεγμένα εργαστήρια και δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες, κατά την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης, κατόπιν επικοινωνίας με τους διοργανωτές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.