Κρήτη : “Νέα γενιά έργων”, άνω των 200 εκατ. ευρώ, στα σχέδια της Περιφέρειας

“Η διαδικασία δημοπράτησης των μελετών θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε τη νέα προγραμματική περίοδο να έχουμε αυτά τα έργα πανέτοιμα για χρηματοδότηση”.

“Από το 2022 θα είμαστε πανέτοιμοι να εντάξουμε στη νεα προγραμματική περίοδο μια νέα γενιά έργων τα οποία ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ”.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι προετοιμάζεται η νέα γενιά μελετών, ειδικά σε έργα αντιπλημμυρικα, σε έργα που αφορούν τις οριοθετήσεις – χωροθετήσεις ρεμάτων και ποταμών, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μην υπάρχουν οποιαδήποτε ατυχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε την υπογραφή 30 μελέτών έργων για όλη την Κρήτη.
Οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι προϋπολογισμού 26,5 εκ. ευρώ.

Τα αντικείμενα των έργων που θα μελετηθούν, αφορούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, διευθέτησης ρεμάτων και ποταμών, ενίσχυσης ή δημιουργίας φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών. Διορθωτικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο για αντιμετώπιση κατολισθήσεων και φθορών, οδικά έργα καθώς και έργα προστασίας ακτών.

“Είναι μία σημαντική κατάκτηση για την Περιφέρεια Κρήτης”, υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνοντας:
“Συνεχίζουμε και με άλλα έργα τα οποία θα ανακοινώσουμε σε περίπου ένα μήνα – θα προετοιμασουμε τις μελέτες προκειμένου να είμαστε απολύτως έτοιμοι στην νεα προγραμματικη περίοδο, ώστε τα έργα αυτά να ενταχθούν και να έχουμε μια σημαντική κατάκτηση σε επίπεδο υποδομών”

Οι μελέτες, όπως έγινε γνωστό, εστιάζουν σε έργα τα οποία θα στηρίξουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Κρήτη, αλλά και τον τουρισμό.

Συνολικά, με την υλοποίησή τους, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ θα συνδράμουν στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος της Κρήτης που αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού, βοηθώντας στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού.ΠΗΓΗ cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.